Termékek Menü

Ezeket a lépéseket hagyd ki a reggeli rutinból

Pár megszokás, amivel érdeme szakítani!

A reggeli bőrápolási rutint gyakran már megszokásból csináljuk, az egyes lépéseken nem is gondolkozunk, csak mechanikusan végezzük őket. Éppen ezért talán fel sem tűnik, hogy egy-egy apróság nem is olyan hasznos, mint gondolnánk. Mondjuk, mik azok a szokások, melyekkel érdemes végre szakítani!

1. Túl sok tisztítás

Főleg az érzékeny bőrűek árthatnak arcuknak azzal, ha túlzásba viszik a reggeli tisztítást. Nekik elég lehet egy alapos vizes arcmosás is ahelyett, hogy bőrradíron át a tonikig mindent felvisznek a bőrükre. Persze a túlzott tisztítás a zsírosabb bőrt sem kíméli, a faggyúmirigyek túltermeléséhez vezethet,

2. Régi törölköző

Nem jó, ha csak nagyon ritkán cserélsz törülközőt. Főleg, amikor arról van szó, amelyikkel az arcodat törlöd át. Hagyd ki inkább a reggeli rutinból a koszos törcsit, és cseréld le akár minden nap, de legalább pár naponta!

3. Rossz sorrend

A tisztítás után sokat rossz sorrendben viszik fel a krémeiket, így azok nem tudnak optimális hatást kifejteni. Mindig a szérum legyen az első, aztán jöhet a hidratáló, a napvédő krém, az arcolaj, majd a szemkörnyékápoló.

4. Túl sok fajta terméket használsz

Gyakran próbálunk minden problémára külön termékeket használni, így a végén túlzásokba esünk. Nem érdemes keverni az arcon a pattanástalanítókat vagy a retinolos krémeket, ugyanakkor a C vagy E-vitaminos szérumok jobban dolgoznak együtt. Figyelj az összetevőkre, mikor felvittél egy krémet, várj egy percet a következővel és használj főként illatanyag mentes krémeket, hogy elkerüld az irritációt.5. A szemkörnyékápoló nem csak a szemek alá jó!

Hanem például az ajkaidra is. Így nagy hiba, ha csak a szemkörnyékre használod. Az ajakbalzsam alá tegyél belőle egy kicsit, mert nagyon jól segít a száraz bőrön, hiszen gazdag tápanyagokban és a kollagéntermelést is segíti, amitől teltebb lesz a szád.

6. Túl sokat vársz a tisztítás után

Mikor már megtisztítottad az arcod, pár percen belül vidd fel a szépségápolási termékeket. Addig tudnak ugyanis rendesen felszívódni, míg az arcod tiszta, olajoktól mentes.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog