Termékek Menü

Ezeket a hibákat ne kövesd el hajszárítás közben!

Néhány apró módosítással és odafigyeléssel sokat tehetsz a hajad egészségéért.

Nem hagyod száradni

Ha nem is tartozol a szupertermészetes lányok közé és hagyod teljesen megszáradni a levegőn, vagy nincs rá időd, akkor is fontos, hogy legalább félszáraz legyen a hajad, sőt az optimális a 60%-os szárazság, mielőtt a hajszáítóért nyúlnál.
Ez azért fontos, mert minél tovább teszed ki a hőérzékeny tincseket a forró levegő hatásának, annál jobban roncsolódnak, másrészt nem is tanácsos rögtön maximum fokozaton használni, készítsd fel langyos fokozattal a hajad és fejbőröd!

Felejtsd el a törülközőt!

A hagyományos törülköző durva felülete felsérti a hajszerkezetet, használj inkább egy pamutpólót vagy mikroszálas törölközőt a nedvesség felitatására, de ne csavard bele, csak finoman nyomkodd a hajadhoz, vagy óvatosan borítsd be vele elalvás előtt.

Egyből nekiesel

A fokozatosság kulcsfontosságú, ne ess neki rögtön fésűvel, először az ujjaiddal fusd csak át a tincseket, később, amikor magasabb hőfokra kapcsoltál kezdd el fésülni!

Ne a hajvégeknél kezdd!

Sokan alkalmazzák azt a módszert, hogy a tincs végétől felfelé tekerik a hajat, és úgy esnek neki a szárításnak. Ennek viszont van egy sokkal jobb és gyorsabb eredményt ígérő módja: tedd a körkefét alulról a hajtövedhez, görgesd lefelé a hajvégekig, az így feltekert tincs pedig pont a tövéhez közel kezd száradni, mire végzel azzal a sávval, már a vége is majdnem jó lesz. Végül fokozatosan húzd lefelé a kefét és a hajszárítót, hogy egyenes legyen a végeredmény.

Rosszul használod a termékeket

Ha dúsító terméket használsz, azt csak a tövekre tedd, mivel egyébként lehúzza a hajad. A hidratáló, töredezést gátló termékek pedig a haj alsó kétharmadára kerülhetnek, különben nagyon elnehezítik a töveket. Próbáld ki például a HELIA-D Regenero Hajvégápoló Szérumát, mely belülről regenerálja a hajszálakat, és javítja a külső hajsérüléseket.

Ami a hajlakkot illeti, szigorúan távolról szabad fújni, és csak 1 rétegben (bizony, ne ess túlzásba!). A hővédő termékek pedig nem csak szárításkor, de minden újabb formázáskor – újabb egyenesítés, göndörítés – használatosak.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog