Termékek Menü

Ezért kezdj el idén végre jógázni, ha eddig még nem tetted!

Ez a mozgásforma nem csak a testnek, hanem a léleknek is jó, és segít elűzni a stresszt.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, jóga, sport, mozgás, helia-d

Az Egyesül Államokban az elmúlt 5 évben 50%-kal emelkedett azoknak a száma, akik rendszeresen jógáznak, igazi reneszánszát éli tehát ez a mozgásforma. De ha még ettől sem érzed azt, hogy neked ezt ki kellene próbálnod, akkor van 5 nagyszerű okunk rá!

1. Tudományosan igazolt, hogy jót tesz neked

Tudományos kutatások időről-időre igazolják, hogy a jóga bizony nagyon egészséges. Nem csak az ízületeket, izmokat tartja karban, de például a szívedet is anélkül, hogy megerőltetnéd magad. Ha rendszeresen jógázol csökkented a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, rendben tarthatod a vérnyomásodat és megelőzheted az ízületi sérüléseket is. Ráadásul segít elfogadni és szeretni a testedet, kész főnyeremény!

2. A jóga elérhetőbb, mint valaha

Régebben nem volt egyszerű a számodra megfelelő jógaórát és oktatót megtalálni, azonban mostanára elképesztően sokféle lehetőség áll a rendelkezésedre. És, ha arra nem lenne időd hogy eljárj rendszeresen egy órára, kutass az internetes guruk között, akik számos online videót, egész kihívásokat tesznek közre, tanácsok és tippek mellett.

3. Stresszmentes életmód

A tudományos felmérések szerint a jógának pozitív hatása van az idegrendszerre, segít megnyugodni és jókedvre derít. Mert közben csak a mozgásra koncentrálsz és a lassú mozdulatok elűzik minden gondodat és könnyebb meditálni is. Szóval a jóga képes megadni azt a békét, amire például év elején, ebben a borús időben nagyon nagy szükséged van.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, jóga, sport, mozgás, helia-d

4. Arra ösztönöz, hogy segíts másoknak

A jóga ősi szabályai és leírásai között nagyon sok olyan utalás van, ami arra ösztönzi a jógázót, hogy figyeljen maga körül a világ rezdüléseire és javítson rajra akkor, amikor úgy érzi, valami nem működik megfelelően. A tapasztalatok szerint akik jógáznak, gyakrabban jótékonykodnak és vesznek részt közösségi feladatokban.

5. Biztos, hogy megtalálod a megfelelőt

Olyan sokféle jóga van, hogy gyakorlatilag nem fordulhat elő, hogy ne találd meg a neked megfelelőt. Szálkásítanál? Nyújtanál? Vagy csak jólesne meditálni egy kicsit? Nézz utána, melyik jóga típus mit erősít vagy nyújt és úgy keress órákat az oktatóknál. Így nem fogsz csalódni.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, jóga, sport, mozgás, helia-d

Tartalomhoz tartozó címkék: blog