Termékek Menü

Ez történik a bőröddel, ha túl sokáig vagy vízben

Biztosan te is gondolkoztál már azon, miért lesznek ráncosak az ujjaid, ha sokat vagy vízben? Megpróbáltuk megfejteni a titkot, ami nem is olyan könnyű!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, ujj ráncosodik vízben,

Mindannyian találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy amikor túl sokáig vagyunk egy forró fürdőben, vagy a medencében, esetleg sokáig mosogatunk, ráncos lesz az ujjainkon a bőr. De miért is van ez? A legegyszerűbb válasz az, hogy pontosan nem tudni. Ugyanis a valódi és egészen 100%-os okát mindeddig nem sikerült megfejteni ennek. Viszont vannak teóriák, melyeknek érdemes utánajárni!

4 dolog, amit megtehetsz, hogy megelőzd a ráncok megjelenését, elmélyülését

1. Biztosan nem az ozmózis áll a háttérben

Sokak szerint a jelenség magyarázható az ozmózis folyamatával, ám ezt könnyen meg lehet cáfolni. Ugyanis ha ez lenne a háttérben, akkor az egész testünkön ráncolódna a bőr, amikor víz alá kerül, hiszen így mindenhol felszívja kicsit a vizet. Viszont a jelenség csak a kéz- és lábujjakra korlátozódik.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging

2. Idegrendszeri okok, vénák összehúzódása

A ráncok egyik kiváltója a szimpatikus idegrendszer lehet, ami testünk sok funkcióját szabályozza, így a vérnyomást és a pulzust is. Mivel befolyásolja, mennyire húzódnak össze az erek, az ujjak végének ráncait is ez stimulálhatja. Mégpedig úgy, hogy amikor összehúzza az ereket, például hőváltozás hatására, csökken a bőr alsó rétegeinek térfogata, így beeshetnek a felső rétegek, ami a ráncokat kiváltja. Ezt olyan megfigyelések is bizonyítják, hogy amikor ki van kapcsolva a szimpatikus idegrendszer, a víz alatti ráncosodás megszűnik.

3. De egyáltalán mi célja lehet a jelenségnek?

Egyesek azt mondják, a ráncosodás azért alakulhatott ki, hogy vizes kézzel is könnyedén meg tudjunk fogni tárgyakat. Ilyenkor a bőrünk felszíne jobban tud tapadni vizes környezetben. Persze ezt egyelőre semmi nem bizonyítja konkrétan, úgyhogy a valódi megoldásra még várnunk kell!

10 tipp a ráncok megelőzése érdekében

Tartalomhoz tartozó címkék: blog