Termékek Menü

Ezt árulja el az egészségi állapotodról a hajad

Nem is gondolnád, milyen árulkodó lehet sörényed megjelenése.
 
A hajad állapota nem arra tükör, hogyan ápolod, de azt is jól megmutatja, milyen az egészségi állapotod, étkezésed. Összegyűjtöttük, mely jelekre érdemes figyelned.
 
1. Nem megfelelő étrend
 
Ha a hajad a megszokotthoz képest elvékonyodik, töredezik és jobban is hullik, akkor először érdemes az étrendedben keresni a hibát. Ezek ugyanis a vashiány jelei lehetnek. Sokszor a diétázóknál, vagy éppen vegánoknál fordulhat elő, hogy nem visznek elég vasat, illetve értékes fehérjéket a szervezetükbe. Ezekre azonban érdemes figyelni, így egyél sötétebb színű leveles zöldségféléket, tengeri halakat, kagylókat és sok-sok vitamindús magvat.
 
2. Túlzott korpásodás elleni sampon használat
 
Amikor hajad egyszerre jóval szárazabb lesz, amikor korpásodás elleni sampont használsz, akkor bizony előfordulhat, hogy túlzásba viszed a samponozást. Nem kell minden nap alkalmaznod, csak pár napos etapokban, mielőtt a korpa visszatérne. Ne okos felesleges sokkot a sörényednek, amit a szulfátok idézhetnek elő.
 
3. Még nem állt be a fogamzásgátlód
 
Amikor új hormonális fogamzásgátló módszerre váltasz, a hajad először gyengébb és szárazabb. A hormonszint változása ugyanis ilyen formában befolyásolhatja a megjelenését. Ugyanakkor menstruáció előtt és alatta zsírosodást tapasztalhatsz.
 
 
4. Túlzásba vitted a fogyókúrát, vagy túl nagy stressz ért
 
Ha nagyon hirtelen kezd el nagyobb mennyiségben hullani a hajad, mint átlagosan, akkor a fentiekben keresd az okokat. A túlzott diéta a megfelelő tápanyagbevitel hiánya miatt okoz hajhullást, a stressz pedig az egész szervezetet megviseli, így a hajhagymákat is. Lehet, hogy pár hónapja volt nagyobb fogyásod például, de csak később jelentkezik a hajhullás, a hajnövekedés ciklikussága miatt.
 
5. Ideje lenne szakemberhez fordulnod
 
Ha nem csak szálakban, de akár csomókban hullik ki a hajad, akkor nagyon ideje lenne orvoshoz, szakemberhez fordulnod. Mert ilyenkor általában már nem étrendi problémáról, vagy stresszről lehet szó, de komoly betegségekről is. Legyen ez intő jel, amit komolyan kell venni!
Tartalomhoz tartozó címkék: blog