Termékek Menü

Feszesítenéd a bőröd? Természetesen is lehet!

Ezekre érdemes figyelni.

Bármilyen furcsa is így gondolni rá, a bőr a legnagyobb szervünk, ezért különös gondot kell fordítani arra, hogy formában tartsuk. Egy nagyobb fogyás után, de a korral előre haladva is veszít rugalmasságából, amin azonban lehet javítani. Mondjuk, mire fogyelj!

Táplálkozás

Nagyon sokat tehetsz például a feszességért azzal, hogy belülről kezded el a javítást. ehhez olyan nagyszerű terményeket hívhatsz segítségül, mint a brazil dió, vagy más néven paradió. Ez a kókuszhoz hasonlító dió teli van szelénnel, ami fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságának megtartásában. A gránátalma leve pedig értékes antocianinokat tartalmaz, melyek a bőr ereinek egészségét javítják, így mindig megfelelő tápanyaghoz juthat. Azok az ételek egyébként melyekben nagy mennyiségben találhatóak antioxidánsok, alapvetően nagyon hasznosak nem csak a bőrnek, de az egész szervezetünknek is.Vitaminok

A bőrgyógyászok nem véletlen buzdítanak a C és az E vitaminok rendszeres bevitelére. Ezek ugyanis segítenek helyre hozni a napsugárzás okozta károkat a bőrben és a feszességet is fokozzák. A B vitamin pedig főleg krémekbe rejtve fejti ki hatását: erősíti a sejtek hidratáltságát, ezzel megőrizve a rugalmasságot. A hidratáltságot azzal is turbózhatod, ha elég sok vizet iszol naponta.

Edzés

Természetesen a megfelelő feszesítő edzés is nagyon hatékony lehet. Ehhez az arcod esetében nincs is szükség eljárni terembe, mert elég ha külön az arcizmok megmozgatására való gyakorlatokat végzel otthon. A tested többi részénél hasznos, ha szakember tanácsát is kikéred és együtt találjátok meg számodra a legmegfelelőbb módszert.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog