Termékek Menü

Folyamatosan kiszárad a szád a hidegben? Ezt tedd!

Általános probléma, amire szerencsére van pár jó megoldásunk.

A téli hidegben a szánk egyébként is nagyon érzékeny bőre folyamatosan ki van téve a hűvös levegő okozta károsodásnak. Kisebb a páratartalom és a hőmérséklet megviseli a bőrfelszínt, amitől kicserepesedhetnek, felrepedezhetnek az ajkak - ettől pedig nem is olyan könnyű megszabadulni. De hogyan lehet karbantartani az ajkakat ebben az időben?

Fontos, hogy kétszer annyira hidratálj, mint egyébként. Keress olyan ajakápolókat, melyek teli vannak E-vitaminnal, ami segíti a regenerációt, ugyanakkor hasznos, ha minél nagyobb arányban tartalmaznak természetes olajokat és vajakat. Előbbiek védőréteget képeznek, utóbbiak pedig ápolnak. Nagyszerűen működik télen a shea vaj és a kakaóvaj is valamint benntartja a nedvességet az argán olaj, a kókuszolaj és az avokádó olaj. Utóbbi a felrepedezett bőrt is gyógyítja, ha már ott tart a helyzet.Az ápolást érdemes hetente egyszer-kétszer ajakradírozással is megtámogatni, hogy a tápanyagok könnyebben felszívódjanak és kifejthessék a hatásukat. Ezt kifejezetten erre kitalált termékekkel is elvégezheted, de a fogkeféd is nagy segítség lehet benne. Óvatosan dörzsöld át vele az ajkaid.

Arra figyelj még, hogy kiszáradt bőrt az illatanyagok irritálhatják, törekedj a természetes összetevőkre. És nem mindenki bőre bírja például a mentolt, ezért azzal sem árt ilyenkor vigyázni, bármennyire jó is viselni az ajkakon. Ha napközben folyamatosan nyalogatod a szád és húzódó érzést tapasztalsz, keress új ajakápolót, mert nem a megfelelőt választottad! Amikor pedig már fáj a szád a repedezettségtől, ne félj hámosító termékeket, balzsamokat alkalmazni, melyek például a kisbabák bőrén is segítenek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog