Termékek Menü

Frizurabakik, melyektől idősebbnek tűnsz

Érzed, hogy valami nem stimmel a hajaddal, de nem tudod megmondani, hogy pontosan mi lehet a baj? Listánkból kiderülnek a leggyakoribb frizurahibák, melyek öregítik az arcot.

 

Rossz árnyalatú hajfestéket választasz

A túl sötét hajszín köztudottan öregít, de még a hajszálak elvékonyodását is jobban mutatja, illetve mivel elüt a fejbőr színétől, ezért annak sem tanácsos feketét választania, akinek ritka a haja. A túlzottan világos haj akkor lehet gond, ha homogén, fénytelen és az arcszínnel szinte megegyező árnyalatú. Élénkebbé teszi az arcot, ha van egy kis kontraszt a bőr és a haj színe között, szinte mindenkinek jól áll az eredeti hajszínétől eggyel sötétebb vagy kettővel világosabb árnyalat.

Túl extrém a frizurád

A szivárvány összes színében pompázó tincsek és az aszimmetrikus, avantgárd vágások egy bizonyos kor fölött azért öregíthetnek, mert úgy hatnak, mintha túlzottan igyekeznél. Ahogyan a túl sok smink vagy a tinédzserdivat követése is pont az ellenkező hatást éri el, az extremitások kergetése is izzadtságszagú lehet. Maradj a természetes hatás mellett, azzal sosem hibázhatsz!

Túl hosszú vagy túl rövid a hajad

Ha egészségesek a tincseid, nem kell feltétlen néhány centis, „korodhoz illő” egyenfrizurát vágatnod, de azt is vedd figyelembe, hogy a nagyon hosszú haj optikailag fáradtabbnak és nyúzottabbnak láttathatja az arcodat. Egy csinos, félhosszú bob vagy lob lehet a megoldás!

Túl konzervatív a frizurád

A túltupírozott haj, a szigorú konty és a merev rögzítés mind gyakori hibák. Általában a lágyabb frizurák, az arcot keretező néhány tincs, a kuszább konty és a lazább frufru fiatalítja az arcot. Gondolj arra, hogy a merevség mindig az öregedéshez kapcsolódik, míg a rugalmasság a fiatalsághoz.

Nem jól kezeled az ősz hajat

Az ősz haj nem feltétlen öregít, csak akkor, ha elhanyagolod; megfelelő ápolás mellett élénk és ragyogó lehet az ezüstös korona is. Ha ki tudod iktatni a sárgás árnyalatot, nem kell feltétlen más színűre festened a hajad.

Tipp: Keress fotókat veled egykorú hírességekről, és kész tervvel érkezz a fodrászodhoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog