Termékek Menü

Hagyj fel velük! 9 rossz szokás, ami a ráncokat okozza

A korral egyre több ránc is jár, ami természetes folyamat, ám sajnos vannak olyan rossz szokások, melyek meggyorsíthatják ezt. Sőt, mélyebbé is tehetik a ráncainkat. Mutatunk kilenc olyan szokást, melyekkel a bőröd érdekében is jobb felhagyni!

1. Dohányzás

A dohányzás az egyik legerősebb hatású szokás, mely elmélyíti a ráncokat és hamarabb elő is hozza őket. Nem szép, ha a cigitől öregszik a bőröd, csökkentsd az adagodat és szépen lassan válj meg tőle.

2. Rossz étrend

A bőröd szempontjából sem mindegy, hogy mit és milyen mennyiségben eszel és iszol naponta. A magas glikémiás-indexű és nagy cukortartalmú ételek nem csak hízni segítenek, de a bőr öregedését is gyorsíthatják. A glikáció során a cukor molekulái hozzákapcsolódnak a bőr fehérjéihez, melyeket ezzel merevvé és torzzá teszik, így rontva az arc tónusán, rugalmasságán.

3. Alkohol

A nagy mennyiségű alkohol dehidratáló, így a bőrödet is szárítja. Ez egyrészt látható hatással van egy erősebb buli másnapján is, amikor nagyon fáradnak tűnhet az arcbőr, ugyanakkor hosszútávon a túlzott alkoholfogyasztás a bőr rugalmasságának elvesztését is eredményezheti. Az alkohol ugyanakkor az A-vitamin szintet is sutba vágja, ami a regenerációt nehezíti.

4. Rágózás

Ha rengeteget rágózol, vegyél kicsit vissza, ugyanis ez a száj körüli mélyebb ráncok kialakulásához vezethet, főleg az alsó ajaknál veszélyes.

5. Sminkben alvás

Egyszer-egyszer nem baj, ha elfelejted, de inkább kerüld a sminkben alvást, mert az alapozóra, korrektorra és a többi termékre lerakódott szennyeződések károsak lehetnek a bőrödre. Szóval nem is a sminkkel van a baj, hanem azzal, ami rákerül.

6. Ne piszkáld a bőrhibákat

Ha egy pattanás, seb, vagy bármi zavar az arcodon, hagyd, hogy magától rendbe jöjjön és ne nyomogasd vagy piszkáld. Helyette használj ellene krémeket. Ugyanis a nyomkodás hegeket és igen, ráncokat is okozhat.

7. Ne nyújtsd a bőröd

Sokan úgy teszik fel a sminket, hogy hozzá kihúzzák a bőrfelületeket, hogy minden tökéletesen illeszkedjen. Pedig ezzel csak a ráncoknak segítenek, szóval ha te is a technika híve vagy, inkább felejtsd el.

8. Kihagyni a napkrémet

A napvédelem az egyik legfontosabb dolog a ráncok elleni harcban. Az UV sugarak ugyanis durván öregítenek, így még az őszi-téli hónapokban is használj olyan termékeket, melyek napvédő anyagokat is tartalmaznak.

9. Kevés alvás

Azt pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy csak az elegendő alvás tudja rendesen regenerálni az arcbőrt, és ezzel lassítani az első ráncok megjelenését. Feküdj le egy-két órával korábban, megéri!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog