Termékek Menü

5 egyszerű lépés, amivel rendbe hozhatod sérült hajad

Tönkrement a hajad a sok festéstől vagy formázástól? Nincsen veszve minden!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, hajerősítés, helia-d, hajápolás, sérült haj,

Mindannyian beleesünk abba a hibába, hogy a túl sok formázással, hajápolóval, vagy festéssel egyszerűen tönkretesszük a hajunkat. Szerencsére a legtöbb esetben nincsen veszve minden és vannak olyan trükkök, melyek rendbe tudják szedni a károsodott tincseket.

1. Tüntesd el a hajápolók maradékait

A haj laposságát, élettelenségét eredményezheti az is, hogy már túl sok hajápoló, samponmaradék gyűlt fel rajta. Első lépésként tüntesd el ezt mélytisztító samponnal vagy olyan házi praktikával, mint az almaecet. Ezzel mosd át a hajad, nagyon jól leszed minden felesleget. Legalább havonta egyszer érdemes ilyen tisztítókúrát csinálni.

 Ha kitépem az ősz hajszálat, több nő a helyére? 4 hajmítosz, amiről most lerántjuk a leplet!

2. Védd a hajad a napkárosodástól

Nem is gondolnád, hogy az általános napsugárzás mennyire tudja károsítani a hajat. Nyilván ez veszélyesebb akkor, amikor már több időt töltünk a szabadban. Vehetsz olyan hajápolókat, melyek védenek a káros sugaraktól, amikor pedig sokat voltál például strandon, adj a hajadnak egy ápoló, hidratáló pakolást.

3. Próbálj ki egy forró olajos kezelést

Vedd a kedvenc hajolajad, vagy egy kevés kókuszolajat, esetleg olívát a konyhából majd vidd fel a sörényedre. Ha ez megvan, hajszárítóval finoman fújj rá meleget, vagy borítsd be meleg törülközővel pár percre. Ha szobahőmérsékleten lehűlt, alaposan öblítsd le és mosd meg, ahogy szoktad. Hajad elképesztően hidratált lesz tőle!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, hajerősítés, helia-d, hajápolás, sérült haj,

4. Pakolások

Havonta legalább egyszer alkalmazz mélyen ható hajpakolást. Ehhez viszont találd meg azt, ami a hajtípusodhoz legjobban illik, hogy az eredmény ne legyen csalódás. Érdemes erről a fodrászoddal is konzultálnod.

5. Hajvágás

Amikor már látványosan töredezett a hajad, mindenképp menj el fodrászhoz, hogy a végeket felfrissítsd. Elég a hajporolás is, ha nem a nagy a baj, de előfordulhat, hogy több centis vágás kell. A lényeg az, hogy figyelj arra, hogy nehogy a hajvégek túl hosszan szétváljanak, mert attól a hajszálak elvékonyodnak.

12 tipp, amitől nagyon gyorsan fog nőni a hajad

Tartalomhoz tartozó címkék: blog