Termékek Menü

7 hajápolási hiba, amit felejts el végre!

Ha szép hajat szeretnél, iktasd ki ezeket a szokásokat.

Mindenki gyönyörű hajzuhatagra vágyik, ám a haj szépsége is az alapoknál kezdődik. Valahol ott, hogy 2017-ben végre elfelejted azokat a hajápolási hibákat, melyek csak ártanak fürtjeidnek!

1. Rossz sampon

Nagyon sokan használnak olyan sampont, ami nem megfelelő a hajuknak. Egyrészt nyilván a hajtípusodnak megfelelőt kell megtalálni, de fontos az is, hogy ne tartalmazzon kőszénkátrányt, ha világos a hajad és kerüld a szulfátokat, ha festett, vagy göndör a sörényed.

2. Nem a jó ütemben mosol hajat

A hajtípus szerint kísérletezd ki, milyen időközönként a legjobb hajat mosnod. A vékony- és egyenes hajúak akár naponta is moshatják, a göndör vagy vastag szálú hajjal bírók akár 4-5 napig is húzhatják a dolgot, a zsírosabb hajúak pedig minden második napon mossanak csak hajat.

3. Rosszul samponozol

Sose használj túl sok sampont, csak éppen annyit, amit ha felhabosítasz a kezedben, szépen elfedi majd a hajadat. A fejtetőnél vidd fel a sampont és onnan masszírozd át a hajadon. Arra figyelj, hogy csak az ujjbegyeddel tisztítsd a fejbőrödet.4. Megfeledkezel a hidratálásról

A haj könnyen veszít nedvességet, ezért jó ha időnként hajolajakkal, pakolásokkal adsz neki egy kis plusz táplálást. Sőt, ha szárazabb a hajad, hidratáló balzsamot is használhatsz rendszeresen.

5. Túl meleg vízzel mosol hajat

A forró víz rossz hatással van a hajszálakra, roncsolhatja őket és a festett hajnak sem tesz jót. Inkább egészen hűvös vízzel moss hajat, a hajmosás végén pedig váltogasd a hideg és melegebb vizet, hogy felpezsdítsd a fejbőr vérkeringését.

6. Törülközővel szárítod a hajad

Hajmosás után nyugodtan itasd nedvesre a hajad egy törülközővel, viszont ne tekerd fel bele soha, mert az ront a hajszálak állapotán. Inkább egy régi pólóba csavard bele, aminek puha anyaga van.

7. Túl sok fésülés

Ne fésült dúl sokszor és agresszívan a hajad, mert túlzottan megnyújtod a hajszálakat közben. Nedvesen hanyagold a fésűt, csak az ujjaiddal fusd át, akkor rendezd, ha már megszáradt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog