Termékek Menü

7 hiba, amivel tönkreteszed göndör fürtjeid

A göndör haj sem bír ki mindent, ha igazán szép tincseket szeretnél, hagyj fel ezekkel a rossz szokásokkal!
 
szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, göndör haj, hajápolás, helia-d
 
A csodás göndör fürtök sosem mennek ki a divatból - egy olyan frizura ez, amit mindig szépnek fogunk tartami. Ám csak akkor, ha a hullámok jól ápoltak, csillognak és rugalmasak. Ha szeretnéd, hogy a te hajad is ilyen legyen, hagyj fel pár szokással, melyeket talán te is követsz!

1. Forró vizes hajmosás

Az egyik alapvető hiba, amit sokan elkövetnek az az, hogy forró vízzel mosnak hajat. Ez szárítja a hajszálakat, ezért inkább langyos vízzel dolgozz, majd a végső öblítés történjen mindig hűvösebb vízzel. Így megőrizheted a hidratáltságot.

2. Törülköző

Törülközőt csak nagyon óvatosan használj nedves hajadon, mert a dörzsölés roncsolhatja a hajszálak felületét. Inkább csak finoman itasd át egy átlagosnál puhább változattal. De még jobb, ha törülköző helyett egy régi pólóval csökkented a nedvességet.
 

3. Nem használsz diffúzort

Pedig ezt a kiegészítőt kifejezetten a göndör tincsek miatt találták ki. A diffúzor segítségével fürtök szépen különválnak és rugalmasan göndörre száradnak meg. Vedd elő a hajszárító dobozából, ha eddig nem tetted!

4. Fésülés

A göndör tincsekkel nagyon óvatosan kell bánni, és tulajdonképpen az a legjobb nekik, ha egyáltalán nem fésülöd őket. Inkább hajtsd előre a fejed és kézzel borzold át a frizurádat. Így megmarad az eredeti textúra és nem törnek meg a fürtök.
 

5. Túl sok hajmosás

A göndör haj általában alul zsírosodhat a vége pedig könnyen kiszárad. Éppen ezért sosem szabad túl sokat mosni. Hagyj időt a regenerációra, a göndör fürtökön úgysem látszanak a hajmosás nélküli napok túlzottan, így akár 5 napot is hagyhatsz két etap között.

6. Nem figyelsz a kondicionálásra

Ugyan tényleg sok mindent kibír a göndör haj, az ápolására oda kell figyelni. Alkalmanként használj pakolásokat és minden hajmosásnál hajbalzsamot. Ettől lesznek igazán szépek és csillogóak, no meg hidratáltak a hullámok.

7. Mindig birizgálod

Amikor szárítod a hajad, ne nyúlj hozzá, ne birizgáld a tincseket és ne is tegyél közéjük hajcsavarót. A hajad csak akkor kapja meg eredeti textúráját, ha békén hagyod.

A 7 legrosszabb dolog, amit a száraz hajaddal megtehetsz

Tartalomhoz tartozó címkék: blog