Termékek Menü

BB krém: Smink, ami ápol? - válaszok Kiss Csabától a Helia-D termékfejlesztőjétől

Helia-D
2013-01-30 08:20:00

    A magyar nők még mindig BB krém lázban égnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a gyártók egymás után jelennek meg a piacon újabb és újabb BB krém variációkkal. De sokan még nem tudják, mi a különleges a BB krémekben.

   A BB krémek (a név az angol blemish balm szavak rövidítése) eredeti rendeltetése a koreai színésznők plasztikai műtétei utáni ápolva-fedés volt, azaz olyan termékre volt szükségük, mely a tökéletes fedés mellett ápolja is a bőrt. A mai BB krémek azért nagyszerűek, mert egész nap hidratálják az arc érzékeny bőrét ahelyett, hogy a pórusok elfedésével károsítanák azt. Ha még azt is hozzáteszem, hogy a BB krém két termék (a hidratáló és az alapozó) használata helyett egyetlen lépcsősre rövidíti a reggeli smink első lépését, máris érthető lesz, miért olyan népszerű a termék.

Ha Koreából indult, akkor hogyan jutott el a BB krém Magyarországra? 

  Mi 2010 végén figyeltünk fel először az új trendre, és már akkor megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy mi is szeretnénk olyan krémet fejleszteni, ami hatásában hasonló, de ha lehet, még többet ad. 2011-ben pedig elkezdtük az alapanyagok elemzését és értékelését.
 
Hogyan zajlik egy BB krém „fejlesztése”?

   Mint minden termékünknél, a BB krém esetében is nagy hangsúlyt fektettünk a minőségre. Először az alapkrémet készítettük el, aminél a fő cél egy jó hidratáló, és jó fényvédő faktor mellett a könnyű állag, és a mattosító hatás volt. Amikor úgy éreztük, megvan a megfelelő alapkrém, akkor kezdtük el a színek és az illat beállítását Az illat volt az egyszerűbb feladat. A színezésnél 4 féle pigmentből alkottuk meg a két megfelelő árnyalatot, és elég sok minta kellett, amíg elértük a most forgalomban levő két színt. A teszteléshez igyekeztünk minél több alanyt bevonni, így bátran állíthatjuk, hogy az elvárt hatásokat, mind független laboratóriumi vizsgálati eredményekkel, mind tesztelői értékeléssel alá tudjuk támasztani.

  Az elsőként érkezett BB krémek kicsit visszafogták a lelkesedést, mert nagyon zsírosak, vagy nem kellő fedésűek voltak. A Helia-D BB krémje esetében azonban más a helyzet.

  A termék kifejlesztésénél figyelembe vettük a konkurencia hibáit is, és mindezek összessége alapján a Helia-D BB krémje valóban kiemelkedik a piaci palettából. Hidratál és mattít, a hozzáadott fűzfakéreg kivonat pedig gyulladáscsökkentő hatású. Pigmentjei révén a normál és a világos árnyalatban is jó bőrszínkiegyenlítő, telt struktúrája pedig biztosítja a tökéletes fedést, és remekül eltünteti a bőrfelszín apróbb hibáit. Emellett 20-as faktorú UVA/UVB szűrővel véd a nap sugarai ellen, és hatása zsíros bőrön is hosszan tart

   Ha már a zsíros bőrnél tartunk: a BB krémek éppen a hidratáló hatás miatt sokszor kellemetlenül zsíros állagúak. 

  Mi arra törekedtünk, hogy a Helia-D BB krém abban is különbözzön a piacon lévő más krémektől, hogy egyáltalán ne legyen zsíros. Ezért kifejezetten ajánlott a gyorsan zsírosodó, gyulladásra hajlamos arcbőrűeknek. A krém további előnye a gyors száradás, és a tartósság, így valóban pillanatok alatt alapozhatjuk meg az egész napon át kifényesedés nélkül tartó sminket. A Helia-D BB krém az említett pozitív hatások mellett dermatológiailag tesztelt, parabénmentes készítmény.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog