Termékek Menü

Hódít az arany tej, kurkumát kávé helyett!

A szakértők szerint a kurkuma latte lesz 2016 kedvenc itala.

A Google adatai szerint november óta 56%-kal megnőtt a kurkuma szót tartalmazó keresések száma, ezért az év „feltörekvő sztárjának” nyilvánították, ami az új, éppen menő alapanyagokat illeti. Néhány éve már, hogy rákaptunk a növényi tejekre, aztán jöttek a hiperegészséges smoothie-k, majd a matcha tea, de úgy néz ki, nemsokára új kedvencünk lesz, mégpedig a kurkumás latte. Arany tejnek is nevezik ezt az Indiában hagyományosan köhögésre készített italt, amit felkapott a nyugati kultúra.

Élettani hatásai miatt is lett ennyire népszerű, bár még kutatják jótékony hatásait, segíthet a rák megelőzésében, gyulladáscsökkentő hatású és állítólag a depressziót is enyhíti.

Ha kipróbálnád ezt az – élénksárga színe miatt rendkívül jól instagramolható – italt, melyet kávéalternatívaként kínálnak, tedd a következőt:

Melegíts fel egy lábasban egy bögre növényi tejet (kókusz, mandula vagy rizstejet), adj hozzá ¾ evőkanál kurkumát, ¼ evőkanál fahéjat, egy csipetnyi szerecsendiót és/vagy gyömbért, kevergesd végig, míg megmelegszik, de nem forr fel, és adj hozzá a végén ízlés szerint mézet vagy juharszirupot.

És semmiképp se felejtsd el posztolni a #turmericlatte hashtaggel!

Képek: Instagram: @nutmylk_co, @42juice, @bodhiwellness,@wheresmyfoodfrom

Tartalomhoz tartozó címkék: blog