Termékek Menü

Így tedd még hatékonyabbá krémjeidet!

Van pár trükk, amitől még hatékonyabbak lesznek.

 

A kedvenc mindennapi krémeket és szérumokat, vagy akár arctisztítókat rutinból használjuk, de lehet hogy nem tökéletesen. Bőrgyógyászok és kozmetikai guruk tanácsait összegezve gyűjtöttük neked össze, hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!

1. Tisztíts úgy, mint egy profi

Azt hinnéd, ebben tényleg nincsen semmi varázslat, de mégis! Azokra a területekre koncentráld arcodon a tisztítókat, ahol legjobban látszódnak a pórusok. Itt gyűlik össze ugyanis a legtöbb szennyeződés, melyek eltömíthetik őket. A többi felületen elég az átlagos tisztítás.

2. Hidratálj, amíg puha és meleg a bőröd

A szakemberek szerint a leghatékonyabb mindenféle bőrápolási terméket felvinni közvetlen zuhanyzás/fürdés után. Ilyenkor igyanis kitágulnak a pórusok, puha és meleg a bőr, ráadásul még nedves is, így a vizet is jobban be tudják zárni a mélyebb rétegekbe a hidratálók.

3. Radírozz párszor egy héten

A bőrradírozás nem csak azért fontos, hogy a bőröd fényét visszaadja, hanem azért is, mert ha az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, pattanások alakulhatnak ki és a krémek sem tudnak rendesen felszívódni. Szóval hetente 2-3 alkalommal érdemes radírozni.4. Tanulj meg rétegezni

Nem mindegy, milyen sorrendben viszed fel a kencéidet. Mindig kezdd a legkönnyebbekkel, mint a szérumok, majd haladj a sűrűbbek felé. A legnehezebb hidratálókat vidd fel a végén és ha SPF-et is teszel fel, az legyen az utolsó lépés. Így nem zárod be túl hamar a bőröd és minden rendesen fel tud szívódni.

5. Pöttyözve tegyél fel mindent

Sose a kezedre nyomj ki egy csomó krémet, hanem az arcodra tegyél belőlük pöttyöket és azt kend szét. Így nem a kezedre kerül több a kencéből, hanem tényleg a bőrödre. Főleg fontos ez olyan sűrű dolgoknál, mint például a napvédő krémek. Melyekből sosem lehet elég, tényleg ne hagyd ki őket

6. Sose legyen ugyanaz a reggeli és esti rutinod

Az éjszakai bőrápolás a regenerálásról szól, a nappali a táplálásról és a védelemről. Szóval ennek megfelelően alakítsd ki a rutinodat és ne ugyanazokat a krémeket használd. Éjszakára jöhetnek a nehezebb krémek, regeneráló szérumok, nappalra pedig a hidratálók, napvédők. Hiszen ezek mind máskor tudnak igazán érvényesülni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog