Termékek Menü

Így kezdd a reggeli bőrápolást 20/30/40 évesen

Nem mindegy, hogyan indítod a napod!

A bőrünknek nem csak másra van szüksége 20, 30 vagy 40 éves korodban, de máshogy is él és viselkedik. Ez pedig igaz arra is, hogyan kell ápolnod ahhoz reggel, hogy a legjobb formájában tündököljön Mondjuk, mire figyelj!

20 évesen

20 éves korodra már megvan pár szépségápolási rutin, amit bevezettél, de még szívesen próbálsz ki újdonságokat. Itt az ideje annak, hogy megfogadj néhány olyan reggeli lépést, amivel megalapozhatod azt, hogy a bőröd később is jól nézzen ki. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, amivel megelőzheted a hosszútávú károsodást. Fontos, hogy ne szárítsd ki és ne is zárd el a pórusokat. Keress antioxidánsokra építő krémeket, amivel harcolhatsz a szabad gyökök ellen, és soha ne feledd a napvédelmet. A C-vitaminos szérumokat már most bevetheted a ragyogás fokozására!30 évesen

A bőröd már hajlamosabb lehet a kiszáradásra és kevésbé marad feszes, ezért keress gyengédebb arctisztítókat, akár micellás vizeket, melyek hidratálnak is. Reggelente gyakrabban radírozz, akár heti 2-3 alkalommal, mert több már az elhalt hámsejt, ami fakóvá tehet. Szemkörnyékápoló nélkül ne sminkelj, hidratáld az érzékeny területet, hiszen folyamatosan veszít rugalmasságából. Ugyanakkor elkezdhetsz rászokni a szérumok használatára is, jó megalapozni a tápláltságot.

40 évesen

Az egyszer szérumokról válts olyanokra, melyek egyszerre több funkciót is beteljesítenek, hiszen egyre több területen is kell az ápolás a mélyebb rétegekben. Figyelj a kollagéntermelés elősegítésére. Kezdj el bátran arcolajokat használni nappalra is, melyeket a szérum után viszel fel. Védenek és üde megjelenést kölcsönöznek, és még a száraz területeket is ápolják. Szánj kicsit többet a hidratálódra, keress egy tápanyagokban gazdag, kicsit nehezebb változatot, ami pótolja a természetes lipideket és megelőzi a vízveszteséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog