Termékek Menü

Így marad gyönyörű a bőröd télen is - Szuper tippek a hideg időszakra

Nem kell félni a hűvöstől, tanuld meg kezelni!

Ahogy hűvösebbé válik az idő, bőrünk egyből megérzi. Könnyebben kiszárad, kipirosodik és akár fájón érzékeny lehet. Ráadásul nem is csak az arcon vagy a kezeken látszik ez, de egész testünket érinti. Viszont, ha odafigyelsz a téli bőrápolásra, elkerülheted a kellemetlen tüneteket!

Védd a kezeid!

Amikor már csípős az idő, mindig vegyél fel kesztyűt, hiszen ezzel meg tudod védeni a bőrfelszínt. Persze ez önmagában nem elég, a hidratálás is kiemelten fontos. Adj a kezeidnek hetente olívaolajos fürdőt és kend át őket esténként shea vajjal. Így puhák tudnak maradni.

Ne feledd a napvédelmet

Télen ugyanolyan fontos a napvédelem, mint a többi évszakban. Az UV sugaraknak ugyanis mindegy, mennyire van hideg, ugyanúgy ártanak. Bőrápolási rutinod utolsó lépésekét ezért vékonyan mindig tegyél fel napvédő krémet is az arcodra. Vagy használj olyan termékeket, melyek ilyen funkciót is ellátnak.

Langyos víz

Bármilyen vonzó is télen a forróvizes zuhany. Inkább tartózkodj tőle, a bőröd érdekében. A forróság ugyanis irritálhatja az ilyenkor egyébként is érzékenyebb bőrt és kipirosodáshoz, kiszáradáshoz vezethet.

Hidratálj kétszer

Legyen szó az arcodról vagy a tested bármely területéről, hidratálj télen minimum kétszer. Egyszer tusolás után reggel, egyszer pedig lefekvés előtt. Ne zavarjon, ha még nem érzed a bőrt száraznak, előzd meg a bajt!


Rendszeres bőrradírozás

A bőrradírozás során eltávolítod az elhalt hámsejteket, melyek megszaporodhatnak a hidegben. A tiszta bőrbe pedig sokkal könnyebben és mélyebben beszívódnak az ápoló, hidratáló krémek és szérumok.

Használj párologtatót

A fűtésszezonban száraz lehet a lakás levegője, ezért szerezz be egy párologtatót, legalább a hálószobába. Ezzel meg tudod előzni, hogy reggel száraz bőrrel ébredj.

Mélyhidratáló maszkok

Hetente egy-két alkalommal tegyél fel mélyhidratáló maszkot. A legjobb, ha lefekvés előtt használod ezeket a termékeket, mert így hatóanyagaik segítségével éjjel könnyebben regenerálódik a bőr.

Testápoló éjszakára

Hetente pár alkalommal éjszakára is kend be magad testápolóval és nyugodtan használj belőle többet, mint amennyit nappalra felvinnél. A reggeli tusolás lemossa majd a felesleget és csak a hidratáló hatás marad.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog