Termékek Menü

Így nem fogsz sosem megszabadulni a mitesszerektől

Nem kell mindent kipróbálni, tényleg!

A mitesszerekkel való küzdelem során sok olyan trükköt is kipróbál az ember, amit inkább nem kéne. Olyan fortélyokat, melyek ártanak ahelyett, hogy használnának, és nem lesz tőlük tisztább a bőröd. Mutatjuk, milyen hibákat kerülj el inkább!

Túl sok bőrradír

Az valóban nagyon fontos, hogy rendszeresen radírozd a bőröd, hogy eltüntesd az elhalt hámsejteket. De heti 2-3 alkalomnál többször inkább ne tedd, mert csak kiszárad a bőrfelület, begyulladhat és ki is pirosodhat. Az olajok túlzott eltávolítása pedig zsírosodáshoz vezethet, amitől könnyebben megjelennek a mitesszerek.Túl sok piszkálás

Ne piszkáld és ne nyomogasd feleslegesen a mitesszereket, bármilyen nehéz is azt megállni. Igen, a végcél az, hogy a mitesszer anyagai a felszínre kerüljenek, de ne fájdalmas nyomogatás árán. Azáltal ugyanis felsérted a bőrt, sokkot okozol neki, ami fertőzéseket is kiválthat.

Nem készíted fel a bőrödet az eltávolításukra

A mitesszereket célszerű közvetlenül tusolás után, a meleg párától lazább bőrfelületen elvégezni. Ráadásul egy gazdagabb tápanyagtartalmú hidratálóval fel is kell puhítani a bőrt, mielőtt nekilátsz.

Nincs megfelelő technikád

A mitesszerek eltávolítására használd akár az ujjaid, vagy arra kitalált eszközt, meg kell tanulnod megfelelően tenni azt. Ha nem jól csinálod, sérülést okozol a bőrön, így tovább maradhat piros és sötétebb foltok lehetnek az arcodon, melyek csak nagyon lassan tűnnek el. Kérd ki a kozmetikusod segítségét!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog