Termékek Menü

Így készíts ombre ajkakat néhány perc alatt!

Természetes ajaktrend Koreából.

2009 körül indult hódító útjára az ombre haj, vagyis a tő felől fokozatosan szőkülő frizura, aztán persze ennek mindenféle változata kialakult: visszafogott, csak világosbarnába átcsapó vagy éppen színes tincsekben végződő frizurák terjedtek el. Később pedig megjelent köröm- és ajaktrendekben is, hogy a divatról már ne is beszéljünk.

Az ombre új változata az eddigi legtermészetesebb, és mint a legtöbb szépségtrend manapság, Koreából ered. Állítólag a K-Pop sztárok kezdték el használni, hogy fiatalabbnak tűnjenek. Szerintük az erős, teljesen kirúzsozott száj öregíti viselőjét, főleg, ha még matt is az árnyalat.

Gyorsan felkapták a trendet a szöuli fiatal lányok és hamar megjelentek változatai a kifutón is. Az a legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető és természetesn hat, így akkor is kipróbálhatod, ha nem szeretsz túl sok sminket viselni.

Angolul blurred (elmosódott) ajkaknak is hívják és valóban ez a kulcs az elkészítéshez.

1. Hidratáld ajakápolóval az szádat.

2. A két tenyered között görgetve melegíts fel egy intenzív színű rúzst, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, a mutatóujjadra tegyél belőle!

3. A felső és az alsó ajkakon is belülről kezdd eldolgozni finom mozdulatokkal a rúzst, de ne húzd ki a színt az ajkak széléig!

4. Tedd átmenetessé az ujjhegyeid és egy fültisztító pálcika segítségével.

(Opcionális: 5. Kenj egy kis áttetsző szájfényt a művedre, szintén az ujjbegyek segítségével !)

Ha látványosabb eredményre vágysz, akkor az első és második lépés között használj Helia-D BB krémet, hogy egységes legyen az arcszíned és tégy egy kis korrektort a szád környékére, nem baj, ha a szélek egy picit elveszítik a színüket, annál intenzívebb lesz a középső árnyalat.


Képek: Pinterest
Plusz tipp: mindenképp belülről világosodjon a széle felé, mert fordítva úgy fest, mintha csak az evés-ivástól kopott volna le a rúzsod!

Mintha csak egy eperre haraptál volna rá!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog