Termékek Menü

Így kezeld száraz bőröd a hűvösebb időszakban

Mutatunk pár egyszerű trükköt!

A tél közeledtével a hidegebb idő rendesen megviseli a bőrünket. Ilyenkor hajlamosabb az arcunk és a testünk több része is egyes pontokon a kiszáradásra, ami akár fájdalmas, kellemetlen foltokhoz is vezethet. Összegyűjtöttünk pár módszert arra, melyek ilyenkor is segíthetnek!

1. Finom arctisztítás

Mielőtt nekiállnál hidratálni, mindig finoman radírozd le az elhalt hámsejteket. Így nem fordulhat elő az, hogy csúnyán repedezett felületek maradnak, melyeken csak összegyűlnek a krémek és a sminktermékek is. Viszont keress lágyabb bőrradírokat erre az időszakra. Hagyd el az alkoholos, szárító arclemosókat, válassz inkább olajos bázisú vagy például aloe verás, nyugtató termékeket, akár arctisztító tejet.

2. Extra hidratáló testápolás

A szárazabb pontokat már a tusolás után közvetlenül hidratáld! Tegyél még nedves bőrödre tápláló (legjobb a glicerines) hidratálót, hogy még több nedvességet bevihessen. Ezután használj alapként ápoló olajat (akár babaolajat), majd amikor ez beszívódott, jöhet a kedvenc testápolód.

3. Ápoló arcmaszkok bárhová

Van egy csomóféle extra hidratáló és tápláló arcmaszk, melyeket akár a tested szárazabb pontjain is használhatsz. Kiválóak ilyenkor az éjjel felszívódó változatok, melyek mélyebb rétegekbe jutva hozzák rendbe a fáradt bőrt. Ne sajnáld erre az időt! Viszont arra fogyelj, hogy fordítva, testápolókat ne használj soha az arcodon.

4. Folyadékbevitel

A hidegben is fontos, hogy elég mennyiségű folyadék jusson a szervezetedbe, hiszen ezzel belülről gátolhatod a bőrfelszín kiszáradását. Különösen fontos ez akkor, amikor már a fűtés is megy, mely még inkább száríthat.

5. Szérumok

Arcodon a mélyebb rétegek hidratálását szérumokkal erősítheted, melyekből erre az időszakra főleg az olajos, extra tápanyagokkal rendelkező termékeket ajánljuk. Ne félj tőlük, imádni fogja őket a bőröd és éjjel vagy nappal egyaránt használhatod őket.

6. Különleges krémek

Ha már szinte kezelhetetlenek a száraz foltok arcodon, válassz gyógyszertári hidratálót ezekre a pontokra, melyeket helyben kevernek ki neked. Vagy alkalmazhatsz babaápolási krémeket, melyek a legérzékenyebb bőrön is működnek. Nagyon jó lehet például minden hámosító, zsíros krém, kis mennyiségben.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog