Termékek Menü

Így lesz puha a talpad

Hiába közelít a szandálszezon vége, a lábápolás egész évben fontos.

Bizonyos mértékig hasznos, ha nem vajpuha a talpad, így kevésbé sérülékeny, ha éles kavicsra vagy kőre lépsz. Az esztétikai szempontok mellett viszont azért sem tanácsos elhanyagolni a bőrkeményedést, mert az elhalt hámsejtek annyira felhalmozódhatnak, hogy tyúkszem alakulhat ki, ami nagyon tud fájni. Akár jársz pedikűröshöz, akár magad gondoskodsz róla, fontos, hogy folyamatosan ápold!


Az akció szeptember 15-ig tart.

Áztasd a lábaidat 10-15 percre melegvízben, hogy megpuhuljon a bőr, mielőtt habkővel vagy radírral nekiesnél.

Hetente egyszer radírozd át, akár otthon is elkészítheted, keverj össze két teáskanál barnacukrot, egy-egy teáskanál citrommal, mézzel és olívaolajjal.

Havonta egyszer-kétszer használj habkövet vagy hasonló csiszolóerővel bíró sarokreszelőt a kemény részeken. Kísérletezz vele, hogy neked melyik válik be, de semmiképp se vidd túlzásba, nagy gondot okozhatsz, ha felsérted a bőrt.

Naponta hidratáld, bizony, ahogy a testedet és az arcodat is bekened, a talapad se maradjon ki belőle, használj sarokpuhító krémet.

Ha extraszáraznak érzed, vagy már be is repedezett a bőr, akkor kend be vastagabban a krémmel és húzz rá zacskót majd zoknit éjszakára!

Ha még ezek után is tyúkszemmel küzdesz, lehetséges, hogy a cipőddel van gond: túlzottan nyomja azon a ponton.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog