Termékek Menü

Így öregíthet a frizurád

Kerüld el ezeket a bakikat, és garantáltan nem fognak évekkel idősebbnek nézni, legalább is biztos, hogy nem a hajad miatt! Lehet, hogy pont a kedvenc árnyalatod a ludas? Talán az ápolásával van a baj? Nézd meg!

Így öregíthet a frizurád

Mesterfodrászok árulták el véleményüket arról, milyen frizurákat nem ajánlanak, mert általánosságban öregíti a nőket. Persze vannak kivételek, akiknek lehet, hogy ezek is jól állnak, de nem árt néha kísérletezni, változtatni, mert könnyen kiderülhet, hogy az évek óta ugyanolyan frizkód nem is olyan előnyös neked, mint hitted!

1. Platinaszőke

"Mész az utcán, és látsz egy nőt hátulról, akinek látványosan túlkezelt a haja, nagyon világosra szívta a sok hidrogén. Rögtön azt gondolod, hogy idősebb nő, akinek már sok mindenen túl van a haja...Ha a frizurád fáradt, megviselt, te is annak fogsz tűnni."

- mondta a Los Angeles-i Johnny Ramirez, színspecialista.

2. Száraz haj

Ugyanaz igaz erre, mint az előző pontnál, ha a frizurád megviselt, te is annak fogsz tűnni. Sok mindent tehetsz ez ellen, az étrended, és a hajad kezelése, táplálása is sokat segíthet.

3. Nem a tónusodnak megfelelő szín

A hajad színének mindig illeszkednie kell a bőröd tónusához és a szemed színéhez. Én mindig megnézem az kliensek Instagram képeit, azt hogy milyen ruhákat hord, milyen árnyalatú sminket használ, ez ad támpontot a szín kiválasztásához. - mondta Ramirez.

4. Ragaszkodás az élettelen hajrészhez

A hajadnak időről időre szüksége van felfrissülésre, mert a sok festéstől, vasalástól, szárítástól egyre jobban sérül, a töredezett hajvégek pedig senkinek nem előnyösek! A hajad is folyamatosan öregszik, és az elhalt részeket bizony időről-időre le kell vágatni!

5. Túl rövid, túl komoly

A rövid frizura sokaknak jól áll, de nem mindegy, hogy milyen! A kissé kócos, felfelé álló frizkó például nagyon vagány, de a túl konzervatív, jólfésült fazon jó pár évet öregíthet a külsődön.

6. Túl hosszú, túl lapos

Ha alapvetően sincs túl dús hajad, a hosszú hajnál csak még előnytelenebb, mert a súlyától lelapul, és fáradtnak, nyúzottnak tűnsz tőle, jobban az arcodra terelődik a figyelem. A nagyon hosszú tincsek csak akkor mutatnak jól, ha egészséges, dús, és jól formált a hajad, nem csak úgy lóg. Paul Labrecque New York-i mesterfodrász szerint az aszimmetrikus frizurák, és a rakoncátlan hullámok elterelik a figyelmet a ráncokról, karikákról.

7. Túl sötét haj

A fekete vagy nagyon sötét barna haj a világos fejbőrön sokkal inkább ritkásnak tűnik. Ezen kívül a sötét tincsek árnyékot vethetnek az arcodra, amitől még hangsúlyosabbak lesznek a ráncok és a bőrhibák, magyarázta Gary Howse seattle-i mesterfodrász. Válassz kicsit világosabb árnyalatot, illetve dobd fel a sötétet néhány világosabb tinccsel, highlight technikával.

8. Túl extrém haj

A túl extrém fazon vagy szín szintén öregíthet. Kicsit olyan, mintha túlsminkelnéd magad vagy túl harsány mintákat viselnél.

9. Ritkás frufru

Míg a frufru általában fiatalítja az arcot (bár ez egyénfüggő!), abban az esetben, ha egyenes, sűrű fazonról van szó, a ritkás verzió viszont nem adja meg azt a bájosságot, hanem inkább komolyabb, "retró" hatást kelt, Howse szerint.

Mit gondolsz, szerinted tényleg így van?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog