Termékek Menü

Így sminkelj a szemformádnak megfelelően

Megmondjuk mi áll biztosan jól neked!

Árnyékolj, emelj ki és satírozz akár a profik!

Kerek szemek

Ha Katy Perry-éhez hasonló kerek a szemformád, kezdd azzal, hogy egyenes, vagy enyhén felfelé ívelő tusvonalat húzol a belső szemzugodtól kifelé. Utána világos szemhéjpúderrel vigyél fényt a szemöldökcsont alá és a belső szemzugba, majd egy közepesen sötét árnyalatot vigyél fel a mozgó szemhéjra a tusvonal fölé. A legsötétebb szemhéjpúderből pedig vigyél fel egy keveset a ráncba. Kívülről befelé haladva dolgozd el az átmeneteket.

Mandulavágású

Ha felfelé ívelő mandulavágású szemeid vannak, mint Olivia Wilde-nak, akkor könnyű dolgod van, szinte minden jól áll neked. Próbáld ki a kerek szemnél leírtakat, csak minden lépésnél kövesd a szemformát.

Rejtett szemek

Blake Lively-nak a szemöldöke alatt több a bőr, amitől a mozgó szemhéj kisebbnek látszik. Ha a tiéd is hasonló, használj a belső szemzugban világos szemhéjpúdert, a mozgó szemhéjon pedig végig a közepes árnyalatból, a sötétet pedig a mélyedésben és nyugodtan húzd túl a tusvonalat. A felső pillákra jól fedő spirált használj!

Kidülledő szemek

Amennyiben a szemöldökcsonthoz képest kidüllednek a szemeid, mint Nicole Richi-é a szemöldökcsont alá tégy világos színt, a többi részre kerülhet jó sok a közepes árnyalatból. A belső szemzugból indított tusvonal legyen vastag és egyenes.

Mélyen ülő szemek

Ha Julianne Moore-éhoz hasonlók a szemeid, akkor a kerek szemnél leírtakat alkalmazd, azzal a különbséggel, hogy a sötét árnylatból nagyon keveset használsz. Jobban kiemeli a tekintetet, ha a szemhéj nagy részén világos színek vannak.

Közel ülő szemek

Ha a két szem között kisebb a távolság, mint egy szem mérete, akkor beszélünk közel ülő szemekről. A belső szemzugot kell világostanii, de kerülhet ebből az árnyalatból a szemöldökcsont alá is, a közepes árnylat a mozgó szemhéjon is túllóghat felfelé és a külső szemek külső sarka felé. A sötét színt pedig a szemráncban használd kívülről befelé. Az egyenes tusvonal csak a szem felétől induljon kifelé és nyugodtan túl is futhat rajta.

Lefelé ívelő szemek

Ha kicsit szomorkás a tekinteted, mert a külső sarkak lefelé ívelnek, mint Rose Byrne-nak, akkor az árnyékolás ugyanúgy működik, mint a kerek szemeknél, a tusvonal viszont lehet sokkal vastagabb, enyhén felfelé ívelő és jóval túlmehet a szem külső sarkán.

 

Képek Europress

Tartalomhoz tartozó címkék: blog