Termékek Menü

Nem mindegy! Ilyen sorrendben használd kedvenc kencéidet

Egyáltalán nem mindegy, mit kensz fel egymás után.

Használj csak 1-2 bőrápolási terméket naponta, vagy akár ötöt, egyik esetben sem mindegy az, milyen sorrendben teszed fel őket, hiszen ha hibázol, az egyes termékek egymás hatását gyengíthetik, akadályozhatják. Az alapvető szabály az, hogy a legkönnyedebb krémektől kell haladni a nehezebbekig, de még így sem teljesen egyértelmű, hogy melyik kence, mi után következzen. Segítünk!

1. Esszenciák, tonikok
 
A szinte vizes állagú esszenciák és tonikok azok, melyekkel elindíthatod a sort. Ezek pillanatok alatt felszívódnak és már jöhet is a következő krém.

2. Starter krémek
 
Egyre menőbbek azok a krémek, melyek arctisztítás után helyreállítják a bőr PH-ját, így normál állapotában viheted fel rá a kencéket. Ezek a starterek növelik a többi termék hatékonyságát.

3. Szérumok
 
A szérumok elképesztően sokat dolgoznak a bőr mélyebb rétegeiben, így még a krémek előtt kell feltenni őket, hogy ide be is jussanak. Ezek a termékek látványos hatással vannak a bőr megjelenésére, ne zárd el előlük az utat!


3. Krémek
 
A különböző hidratáló, vagy olajos bázisú nappali krémek viaszos réteget képezhetnek, mely a többi bőrápolási termék elől elzárja az utat a bőr rétegei felé. Valóban bezárják a nedvességet, ezért minél később tedd fel őket.

4. Olajok
 
Az arcolajon védőréteget alkotnak a bőrön, ezért a szérumok és a hidratálók után érdemes használni őket. Selymes, puha felületet biztosítanak, ami bárhogy is tartani tőle, nem lesz zsíros.

5. SPF
 
A napvédőket hagyd a végére, mert ha más krémek alá kerülnének, hatásuk csökkenhet, védőrétegük nem lehet egységes. Attól pedig itt sem kell félned, hogy arcod zsíros hatású lenne tőlük.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog