Termékek Menü

Jó a száraz január? Ez történik a testeddel, ha nem iszol alkoholt

Vajon milyen hatása van, ha egy hónapig nélkülözöd az alkoholt?

Sokan már novemberben úgy döntöttek, hogy tartanak egy alkoholmentes hónapot az ünnepi bulik előtt. Vannak azonban olyanok is, akik inkább a nagy bulik után kezdenének bele egy száraz januárba. De milyen hatása van annak, ha nélkülözöd a sört, a bort és a többieket egy utolsó nagy buli után?

Az első óra után

Egy órával az utolsó alkoholos ital elfogyasztása után a tested, főleg a májad full detox módra kapcsol, hogy minél hamarabb kiürülhessenek a méreganyagok. Emiatt ilyenkor extra adag inzulin is termelődik, ezért nagyon éhes is lehetsz.

Az első 12-24 órában

Normalizálódik a vércukorszint, ezért ne ess abba a hibába, hogy sok cukros ételt kezdesz nassolni. Ehelyett érdemes egészséges, teljes tápértékű ételeket fogyasztani. Főleg gyümölcsöket, zöldségeket. Ugyanakkor sok vizet is igyál, hogy ne legyél dehidratált.

48 órával az alkohol elhagyása után

Ilyenkorra már a szervezeted kiürítette az alkohol, végzett a méregtelenítő folyamatokkal. Ha esetleg émelyegnél, vagy fájna a fejed, akkor próbáld ki, hogy pár csepp levendulaolajat masszírozol a halántékodba.72 óra után

Ennyi idő kell ahhoz, hogy az utolsó nagyobb ivászat után végre teljesen visszakerüljön a szervezeted a normális kerékvágásba. Minden megfelelő szinten működik fizikailag és mentálisan is.

1 héttel később

Mélyebben fogsz aludni, amitől sokkal több lesz a mentális és fizikai energiád is és jóval kipihentebb leszel. Ahogy egyre hidratáltabb leszel, a bőröd rugalmasabb, fiatalosabb megjelenést kap, ugyanakkor csökken az olyan bőrproblémák előfordulása, mint a hámlás, az ekcéma, vagy a rosacea.

1 hónap után

A májad zsírossága 15%-kal csökken, amitől nagyobb kapacitással tudja szűrni a testedbe kerülő méreganyagokat. Ugyanakkor a hasadon lévő zsírréteg is kisebb lesz. Emellett a bőrödön ekkor fog legjobban látszódni az a fejlődés, amit már egy hét elteltével is tapasztalni kezdtél. Szóval eléggé megéri egy száraz januárt tartani!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog