Termékek Menü

Kendall Jenner bőrgyógyásza szerint ezt az arctisztítási hibát követjük el mindannyian

Főleg azoknak kellene hanyagolniuk, akiknek problémás a bőrük!
 
Azok, akiknek valóban problémás bőrük van, pattanásokkal küzdenek, mindent megpróbálnak azért, hogy a felszínt rendbe hozzák. Éppen ezért akár túlzásokban is eshetnek, amivel csak kellemetlen eredményt érnek el. Kendall Jenner bőrgyógyásza, Dr. Kidd elárulta, mi az a hiba, amit mindannyian elkövetnek, pedig nem kellene.
 
Kendall Jenner ma már ünnepelt modell, ám neki is sokáig voltak bőrproblémái, melyekről nyíltan beszélt. Hosszú időnek kellett eltelnie, mire kezelésekkel és különféle termékekkel megszabadulhatott a pattanásoktól. Az első dolog, amire Dr. Kidd megtanította az volt, hogyan kell tisztítania érzékeny bőrét. A legtöbb ember ugyanis azt gondolja, hogy a pattanások ellen szuper-alapos tisztítás kell, különféle radírok, dörzsölő szivacsok, mechanikus bőrtisztítók hozzáadásával. Ám ez  legnagyobb hiba, amit elkövethetsz: hogy túl durván tisztítod az arcodat.
 
 
A dörzsölés ugyanis csak fokozza a pattanások megjelenését, irritálja az amúgy is gyulladt bőrt és a baktériumokat is széterjesztheti a felszínen. Helyette inkább finoman, ám hatékonyan kell lemosni az arcot olyan termékekkel, melyek olajos bázisúak, és nem bontják meg a bőr pH értékét. Keress inkább micellás vizeket, aloés lemosókat és nyugtató termékeket, melyek eltávolítják a szennyeződéseket, de nem irritálják a kényes bőrfelszínt.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog