Termékek Menü

Korpás haj? Így szabadulj meg tőle!

Többé nem lesz vele problémád.

A korpás haj gyakori probléma, ami ellen hajlamosak vagyunk egy idő után már otthoni praktikákat is bevetni, ha a samponok már nem segítenek. Pedig általában csak arról van szó, hogy nem a megfelelő terméket használjuk és azt is szakszerűtlenül. Fogadd meg tippjeinket, így nem kell DIY megoldásokkal bajlódnod!

1. Állapítsd meg, mi okozza a korpásodást

A korpásodásnak két alapvető oka lehet. Az egyiket egy gombaféle okozza, ami irritálja a fejbőrt, így az több bőrsejt keletkezik, a felesleg pedig élettelenül leválik. Ilyenkor például cink piritiont vagy kőszénkátrányt tartalmazó samponra van szükséged. Amikor viszont a fejbőr túlzott szárazsága a probléma kiváltója, akkor szalicil savban gazdag sampont keress. Az ok megállapításában kérd bőrgyógyász segítségét!2. Megfelelő sampon
 
Válassz hajtípusodnak megfelelő korpásodás elleni sampont. Ha fested a hajad, vagy világos színű, kerüld a kátrányt tartalmazó termékeket, ugyanakkor bánj óvatosan azokkal is, melyek szulfátot tartalmaznak, mert ezek elszínezhetik, fakíthatják a hajat. Az a legjobb, ha gyorsan átmosod velük a sörényedet, majd utána egy általános samponnal lemosod újra.

3. Profi használat

A korpásodás elleni samponok nem csinálnak egy hajmosással csodát, hanem rendszeresen kell őket használni, így építenek védő réteget a gomba ellen, vagy éppen hidratálják megfelelően a fejbőrt. Szóval tartsd be a flakonon lévő utasításokat, úgy nem hibázhatsz. Ha nem mosol olyan gyakran hajat, akkor elég 2-3 hajmosásonként bevetni egy korpásodás elleni sampont is. Arra pedig figyelj, hogy rendesen szárítsd meg mindig a hajad, mert a gomba elszaporodását növeli, ha sokáig nedves és a fejedre lapul a hajad.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog