Termékek Menü

Különleges vintage boltok Budapesten

Kincsvadászat indul!

Használt vagy vintage ruhát nem csak azért jó vásárolni, mert máson nem fog visszaköszönni és (jó esetben megismerhető, de legalábbis elképzelhető) története van. Kézenfekvő megoldás is, ha a ruhaipar árnyoldalairól szóló cikkek arra késztetnek, hogy tégy valamit a slow fashion jegyében. A nagyobb használtruhaláncok üzletei azonban gyakran csupán előző kollekciós fast fashion darabokkal vannak feltöltve, így érdemes inkább a kisebb, egyedi koncepcióval rendelkező üzleteket felkeresni. Az elmúlt néhány hónapban két ilyen izgalmas bolt is nyílt Budapesten.

Judas


Budapest 1075,
Madách út 8.

A Telep (a Madách-tér felvirágoztatásért felelős bár/szórakozóhely/galéria) felett nyílt és azon keresztül közelíthető is meg ez a kis üzlet. A válogatott vintage darabok mellett, nagy a választék az egydarabos Vans és más sportcipők új és másodkézből szerzett darabjaiból és Komono napszemüvegekből. De magyar tervezők darabjait is megtalálni itt, például a Gabor Kiss Handbags szuper áron kapható bőrtáskáit, Virágéknál vicces vászontatyóit vagy a Fatum Apparel /fta/ bőr felvarróit. Folyamatosan bővül és változik a készlet, így érdemes hetente benézni vagy a naponta többször frissülő Instagram és Facebook oldalt lapozgatni. A ruhák között a kedvenceink az autentikus, régi farmerek és a fel-felbukkanó fodros ingek.


Képek: Facebook Judas és Instagram @judas_clothes

Konfekció


Fotó: Láng Péter

Budapest, 1084
Víg utca 22.

Oltai Kata, művészettörténész és Vida Vera, programszervező boltja a Rákóczi-tér mögött olyan, mintha a vagány nagymamád és a legmenőbb barátnőd ruhásszekrényét gyúrták volna egybe. Sok látványos darab az üzlettulajdonosok saját gardróbjából került ki, vagy éppen ők alakították át. A Konfekció az extravagáns, hipszter és ironikus darabok kánaánja, de zseniális a különleges bőr- és farmerkabát felhozataluk is. A bolt elé kitett pad pedig adja magát, hogy leüljünk és megvitassuk szerzeményeinket a helyi nagyasszonyokkal.
Ők is sokat frissítik a Facebook oldalukat rendre szupervicces és/vagy feminista outfit posztokkal.

Mindkét bolt kínálata túlnyomórészben női holmikat tartalmaz, de azért a barátodat is elviheted magaddal, akadnak férfiruhák is!

 

Képek: Facebook Konfekció

Tartalomhoz tartozó címkék: blog