Termékek Menü

Mégis milyen gyakran kell bőrradírt használni?

Eláruljuk, milyen rendszeressége van szüksége a bőrödnek.

A bőrradírok rendszeres használatának fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni. Nagyon lényeges lépés ugyanis a bőrápolásban, hiszen így tudsz megszabadulni az elhalt bőrtől, felfrissíteni a felszínt és újra fényessé tenni. Valamint azt is elősegíted, hogy a krémek rendesen beszívódjanak, és teljesen ki tudják fejteni hatásukat.

De mégis milyen gyakran kell radírozni? Mert amikor túl kevésszer teszed, sosem lesz elég szép a felszín, ha pedig túl gyakran, csak kiszáradást érsz el. Az tuti, hogy a frissen radírozott bőr érzete fantasztikus, ezért újra és újra el szeretnéd érni, ám amikor azt tapasztalod, hogy kipirosodik, feszül, és érzékeny lesz, talán túlzásba vitted a dolgot.

A szakértők azt mondják, hogy kettőnél többször ne használj egy héten bőrradírt. Ha melegebb van, vagy sokat sminkelsz, akkor egy extra alkalmat beiktathatsz, de annál többet már tényleg ne. A bőrnek két használat között ugyanis regenerálódia kell, hiszen egy radírozás után gyakorlatilag nyers felszínt kapsz. Éppen ezért még a leggyengédebb bőrradírokat sem szabad naponta használni. És felesleges is.

Amikor pedig kicsi szüneteltetnéd a radírozást, fordulj hámlasztó szérumokhoz. Ezek szintén nagyon hatékonyak, ám nem irritálnak annyira, és finomabban távolítják el az elhalt hámsejteket. Ami pedig fontos: minden hámlasztás után hidratálj! Különben az extra friss bőrfelszín könnyen sérülhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog