Termékek Menü

Meglepő ránctalanító trükkök a mindennapokra

Próbáld ki mindet!

1. Menj el szemvizsgálatra

A mimikának kulcsszerepe van a ráncok kialakulásában. Ha gyakran végzi az arcod ugyanazt a „gyűrődéssel” járó mozdulatsort, annak bizony korai öregedés lehet a vége. Fokozottan érvényes ez a hunyorgásra, ami éppen a szem körüli ráncocskákat mélyíti el. A megfelelő dioptriás szemüveg vagy kontaktlencse segít benne, hogy a fizimiskád kisimult legyen. (Rutin szemvizsgálatra akkor is szükséged lenne két-háromévente, ha semmi panaszod nincsen.)

2. Ne mosd túl gyakran az arcod!

A csapvíz megfosztja a bőrödet a természetes védőrétegétől, ahonnan sajnos egyenes út vezet a ráncképződésig. Napi egy lemosás mindenképpen szükséges, kettő pedig bőven elég. A krém alapú lemosók használata, illetve az azt követő bőséges hidratálás segít az arcod rugalmasságának megőrzésében. Ha teheted, akár ilyenkor is bátran vesd be az ivásra kiváló szűrt vizet!

 

3. Aludj a hátadon fekve!

A szakértők számára nem ismeretlen az „alvóráncok” fogalma. Ezek olyan vonalkákat jelentenek, amik az állandósult nyomás miatt először a bőr felső rétegébe vésődnek be, s egy idő után már napközben sem tűnnek el. Az oldalt fekvés árt az orcádnak és az álladnak, a hason alvás pedig összegyűri a homlokodat. Most már tudod, miért pihent a hátán Csipkerózsika…

 

4. Kenj magadra valamit!

Persze nem mindegy, mit használsz, de az is nagyon fontos, hogy következetes légy: minden este és reggel hidratáld az arcbőröd. Ezt a lépést soha ne blicceld el, mert a bőr idő előtti öregedésének egyik fő oka a bőr vízhiányossága. Próbáld ki a Helia-D Professional száraz bőrre készült Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítő krémjét!

 

5. Egyél szóját!

A távol-keleti nők gyönyörűen öregedő bőre nyugati szemmel nézve már-már szürreális. Ne felejtsd el, hogy ők jellemzően másfajta étrenden élnek, így eleve más anyagok jutnak a szervezetükbe. Táplálkozástudományi szakemberek a szóját tartják az egyik leghatékonyabb bőrvédőnek, hiszen segít a hámszövetek rugalmasságának megőrzésében. Vásárlásnál figyelj rá, hogy az alapanyag lehetőleg ne génmódosított legyen!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog