Termékek Menü

Mekkora mértékű hajhullás a normális?

Mostaanában nagyobb csomókban jön ki a hajad az esti fésülködésnél, esetleg a pasid jegyezte meg, hogy sokkal több hajat lát a földön? Ne ijedj meg, nézz utána a problémának!

Mekkora mértékű hajhullás a normális?

Az teljesen normális, ha naponta 50-100 hajszál hullik ki. Ez természetesen télen több, nyáron pedig kevesebb. Azonban, ha például drasztikus diétába kezdtél, abbahagytad vagy elkezdted a fogamzásgátló tabletta szedését, megnövekedhet a mértéke. Arra figyelj, hogyha hullani kezdett a hajad, akkor fél évre visszamenőleg kell gondolkodnod azon, mi lehet az oka!

Akkor kell azonnal orvoshoz látogatnod, ha egy 5 forintos érménél nagyobb kopasz felületet találsz! De kérj időpontot, ha vörös, irritált a fejbőröd, esetleg egy hónapnál hosszabb ideig hullik nagyobb mennyiségben a hajad. Amikor azt érzed, hogy jelentősen megvékonyodott a copfod, és ahová nézel, csak a saját hajszálaidat látod.

Ha pedig a hajad hosszánál látványosan rövidebb szálak esnek ki, akkor arról van szó, hogy eltörnek, ilyenkor az erősítésére kell hangsúlyt fektetned!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog