Termékek Menü

Mennyi időbe telik rendbe hozni a sérült hajat?

Ki bírod várni?

Ha szereted hővel formázni a hajad és gyakran váltogatod a színét is, bizony előfordul, hogy egy idő után fényét veszti és töredezett lesz. Ha pedig valamit nagyon elrontottál, úgy is érezheted, nem lehet már megmenteni. De mégis mennyi idő alatt jöhet rendbe a károsodott haj.

Hő okozta sérülések

Amikor túlhasználod a hajvasalót és más hővel formázó kütyüket, több kellemetlen végeredmény is előfordulhat attól függően, alapból mennyire erős a hajad. Ilyenkor ugyanis a hidratáltság és a rugalmasság tűnik el - ennek mértékéről kérdezz meg egy szakembert, aki megmondja majd, mit tegyél. Egyrészt van az, amikor csak egy vágás segíthet, amihez le kell növesztened a sérült részt és úgy megszabadulni tőle. Ugyanakkor lehet, hogy megmenthető a hajkorona egy erősebb fehérjés vagy mélyen hidratáló, simító kezelés által, amilyet profi szalonokban végeznek. Előfordul, hogy már az első alkalom után látszik változás, máskor pedig egy-három hónapot is várni kell. Ha pedig szerencsés vagy, akkor elég, ha veszel pár nagyon erős hidratáló és regeneráló terméket (szérumokat, olajokat, pakolásokat és balzsamokat), melyek szépen lassan, szintén 1-3 hónap alatt fejtik ki tökéletesen hatásukat, miközben mellőzöd a hajvasalást.Festés-károk

A festés okozta károsodás esetében legfontosabb a megelőzés: egyszerűen ne menj olyan fodrászatba, ahol azt ígérik, egyik napról a másikra platinaszőke lehetsz sötétbarnából, vagy pillanatok alatt sokszínű hajkoronát akarnak neked varázsolni. Mert amikor mégis megtörtént a baj, és a túlzott festés kikezdte a hajadat, sokszor csak a vágás marad. Az eredeti állapotot ugyanis szinte lehetetlen visszaállítani. Meg kell várni, míg lenő a károsodott hossz és sajnos le kell vágatni. Ha van még remény a hajszálakban, akkor itt is erős regeneráló termékekbe invesztálj, a gyógyulási folyamat pedig akár 4-5 hónap is lehet, ha nem több. Kérdezd hozzáértő szakembert, aki segíthet a megfelelő termékek kiválasztásában!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog