Termékek Menü

Meszes alapozó, egérszőr szemöldök, krétaevés: A történelem 10 legfurcsább szépségkezelése

Mióta világ a világ, a nőket mindig foglalkoztatta a szépség. Akár borzalmasan hangzó kezeléseket is kipróbáltak, hogy szép legyen a bőrük.

Mérgező alapozó

Ecet és mész keverékéből készítettek fehérítő hatású alapozót évszázadokon át. Nők és férfiak is használták, hogy minél világosabb legyen az arcbőrük. A természetellenes alapozó gyakran mérgezéshez vezetett.

Higanyos arckiemelés

Szép, ezüstösen csillogó arcra vágytak a nők az 1800-as években. Minden hibát elfedett és (szerintük) gyönyörűen mutatott mindenki ezüstös bőrrel. Egy gond volt csak a higanyos sminkkel: megmérgezte használóit.

Bella donna szemnagyobbítás

A viktoriánus nők óriási szemeket szerettek volna, ezért kitágították pupillájulat egy mérgező növény levét a szemükbe csepegtetve. Túladagolása vaksághoz vezetett.

Medici Katalin parfümös kesztyűi

Parfümözött kesztyűket viselt a francia királynő, hogy mindig jó illata legyen, csak épp később derült ki, hogy ha másnak is ajándékozott parfümözött kesztyűt, azzal az volt a célja, hogy megmérgezze.

Egérszőr szemöldök

Az 1700-as években a vastag, dús szemöldök a szépség jele volt. Akinek nem nőtt ilyen természetesen, az egérszőrt ragasztott fel magának.

Piócák a sápadtságért

A középkori európaiaknál hódított a sápadt bőr, ezért piócákkal szívatták a vérüket, hogy vérszegényebbnek tűnjenek.

Krétaevés, jódivás

Szintén a sápadságuk megőrzéséért fogyasztottak jódot és krétát a 18-19. századi emberek.

Nagyon káros szempillafesték

Tartós szempillafestékként árulták a Lash Lure-t, de hamar kiderült, vakságot okoz.

Aqua Tofana

600 szerencsétlen 17. századi férfi végezte olyan nők áldozataként, akik Aqua Tofanat kentek az arcukra, majd egy puszit kértek rá a férfitől. A folyadék ugyanis mészbe kevert arzén volt, amit kifejezetten erre a célra fejlesztett ki egy méregkeverő.

Égetett meszes szőrtelenítés

Egy reneszánsz kémikus írta könyvében, hogy a nők kalcium oxiddal távolították el a szőrüket. Ez azonban erősen reagál a vízzel, durva égési sérüléseket lehetett vele szerezni.

MANAPSÁG SZERENCSÉRE NINCSENEK ILYEN BIZARR MÓDSZEREK, DE KIPRÓBÁLHATSZ KÉNYEZTETŐ, FIATALÍTÓ, TERMÉSZETES KEZELÉSEKET A HERBA-KASTÉLYBAN!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog