Termékek Menü

Milyen sűrűn kéne hajat mosnunk?

Van erre egyáltalán valami szabály, amit be kell tartani?

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, hajmosás, sampon, helia-d

A hajápolással kapcsolatban valószínűleg a leggyakrabban feltett kérdés az, hogy milyen gyakran érdemes megmosni a sörényünket. Erre a legtökéletesebb és legegyetemesebb válasz talán az, hogy: olyan ritkán, amennyire csak lehet. De miért is van ez? Eláruljuk!

A hajmosás lényege az, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket a hajunkról, ám a samponok egy-egy ilyen alkalommal nem csak a káros anyagokat, de az értékes olajokat is eltávolítják, melyek nem véletlenül vannak a fejbőrön. Amikor túl gyakran mosunk hajat, az olajok nem tudnak újratermelődni, így a fejbőr kiszárad és riadalmában túltermeli az olajokat. Ettől lesz nagyon hamar zsíros hatású a haj, mossuk akármilyen gyakran is. Ez nem jó irány, ezért bármennyire is szereted a frissen mosott haj érzését át kell állnod arra, hogy ritkábban mosol hajat.

Így úszhatod meg a hajmosást edzés után

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, hajápolás, hajhullás, , hajhullás ellen, kopaszodás, hajmosás, sampon, helia-d

Miből látszik, ha túl gyakori a hajmosás? Abból, hogy száraz, akár viszkető a fejbőr, viszont a hajtő hamar zsírosodik, hamar kifakul a festett hajszín, töredeznek a hajvégek, elvékonyodó hajszálak jelennek meg és élettelen, lapos a frizura.

Olyan arany szám nincsen, hogy hány naponta kell hajat mosni, mert mindenki haja mást igényel. Akinek vastagabb, göndör szálú haja van, akár 5-6 napot is kihagyhat, a vékonyabb szálú haj pedig előfordul, hogy csak 3 napot bír. A lényeg az, hogy fokozatosan kezdd el növelni a két hajmosás közötti időt. Először csak minden második nap moss hajat, aztán lehet, hogy eljutsz a heti egy alkalomig. Közben pedig szépen ki tudod kísérletezni azokat a frizurákat és trükköket, melyekkel nem fog zavarni, ha már több napos a hajad.

5 samponozási hiba, avagy így mosd helyesen a hajad!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog