Termékek Menü

Milyen típusú a hajad? Ilyen sűrűn kéne mosnod!

Nem mindegy a gyakoriság!

Sokan azt mondják, hogy naponta kell hajat mosni, mások a három vagy több napra esküsznek - középút gyakorlatilag nincsen. És állítólag tökéletes megoldás sem, mert nagyon sok részlettől függ, a te hajadnak melyik a legmegfelelőbb. Abban viszont tudunk segíteni, hogy a hajtípusodhoz milyen gyakoriság megfelelő, ami segíthet megtalálni a legjobb ritmus megtalálásában.

Sima vékony szálú haj

A sima és puha vékony szálú haj zsírosodik általában a legkönnyebben, ezért a profik szerint ezt érdemes naponta megmosni. Használj könnyű, volument adó balzsamot és sampont, így egész napra szép tartást tudsz neki adni.

Vastagszálú, sűrű haj

Ennél a típusnál még az is sok lehet, ha csak minden másnap mosol hajat, akár tovább is húzhatod a két hajmosás közötti időt. Arra azonban figyelj, hogy néha fésüld át a sörényedet rendesen, hogy a haj olajai a tincsek végébe is eljussanak. Azok a termékek a legjobbak számodra, melyek argán olajat, shea vajat tartalmaznak.Zsírosodásra hajlamos haj

Lehet, hogy nehéz megállni, hogy ne moss mindennap hajat, de muszáj, inkább csak minden második napon tedd ezt meg. Hiszen ha naponta tisztítod a hajad, csak túltermelődik a faggyú, ami a zsírosodást okozza. A ritkább hajmosással be tudsz azonban állítani ennek a folyamatnak egy ritmust. Mindig csak a hajvégeket balzsamozd és válassz olyan kondicionálókat, melyek mentát, eukaliptuszt vagy teafa olajat tartalmaznak.

Egyenesszálú haj

Ennél a típusnál is elég általában, ha csak kétnaponta mosod meg a hajad, akkor is használj egyenesítő, hidratáló termékeket, melyekkel megelőzheted a hullámosodást és a szálasodást.

Göndör vagy erősen hullámos haj

A göndör hajú lányoknak bőven elég csak három-négy vagy akár ötnaponta megmosni a hajukat, hiszen fürtjeik picit szárazabbak és nem is tapadnak a fejbőrükre. Keress olyan balzsamokat, melyek kellően hidratálnak és amikor használod őket, fésüld át szépen a fürtjeiden, hogy rugalmasak maradhassanak. Különösen hatásosak lehetnek a kókuszolajban gazdag termékek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog