Termékek Menü

Minden, amit tudnod kell, ha otthon fested a hajad

Nem nehéz dolog ez, ha tisztában vagy a részletekkel!
 
A legújabb hajfestékekkel már szinte gyerekjáték otthon átszínezni a hajadat és újra meg újra felfrissíteni az eredményt. Mielőtt azonban nekivágsz, fontold meg tanácsainkat és tippjeinket, hogy biztosan ne érjen csalódás!
 
Mi a célod?
 
Amikor megvan, pontosan mi a célod és mennyire radikális változást akarsz elérni, érdemes a nagy művelet előtt konzultálnod egy profival, ami általában ingyenes. Így hamar kiderül, ha a festés túl bonyolult ahhoz, hogy egyedül elkészítsd, vagy valóban olyan módszer, amit kipróbálhatsz. Általában egy két árnyalattal világosabb vagy sötétebb festésbe belekezdhetsz.
 
Milyen fedést szeretnél?
 
Ha csak pár ősz hajszálat szeretnél elfedni egy a hajszínedhez igazodó színnel, akkor használj félig tartós színezőt, ami viszonylag hamar ki is jön. Amikor jelentősebb mennyiségű ősz haj elfedése a cél, akkor jöhet olyan tónust módosító festék, amiben még visszafogottabb mennyiségben van ammónia, viszont legalább 6 hétig tart. Amikor pedig igazán tartós eredményt szeretnél, akkor tartós hajfestéket válassz, amiben már sokkal több ammónia van és akkor kell újrafesteni, amikor már zavaróan lenőtt a hajad.
 
 
Milyen árnyalat?
 
Ha a csuklódon az erek kéknek látszanak, akkor hideg, ha zöldnek, akkor meleg, ha pedig kevertnek, akkor semleges bőrtónusod van. Azért fontos ezt megnézni, mert ehhez kell hajszínt is választani. Hűvös tónushoz hamu, csokoládé, pezsgő és bézs árnyaltokat, meleghez pedig arany, fűszeres, karamella színeket, semlegeshez minden mehet. A középbarna vagy középszőke semleges árnyaltok, minden bőrtónushoz használhatóak.
 
Milyen formula és mennyiség?
 
A folyékony, vagy habállagú termékek a legjobbak a vastagszálú hajhoz, a krémes és géles állagúak pedig a sima, vékony szálú hajhoz. a lényeg az, hogy mindenhol egyenletesen be tudd fedni a tincseket. Ha középhosszú vagy annál hosszabb hajad van, inkább két doboz festéket vegyél.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog