Termékek Menü

Mit csinálj és mit ne szépségkezelés előtt, közben és után?

Időnként engedd meg magadnak a kényeztetést, és fizess be egy testet-lelket feltöltő szépítő kezelésre, amitől a bőröd és te is újjá fogsz születni! Hogy miket kell kerülnöd, és mire számíthatsz? Segítünk!

Előtte:

 • Legalább egy órával előtte egyél: Nem jó, ha nagyon teli hassal fekszel be a kezelőszékbe, főleg ha épp hason fekve történik a kezelés. Ha degeszre etted magad, a meleg, és az illóolajok illata is kellemetlen lehet. Másrészt pedig az emésztés közben kutymorgó has kellemetlen pillanatokat okozhat.

 

 • Érkezz hamarabb: Nem árt, ha legalább 10 perccel a kezelés kezdete előtt megérkezel a helyszínre, hogy legyen időd átöltözni, mosdószünetre, megtalálni a pontos szobát, és a kezelést végző személyt. Sőt, bizonyos helyeken akár fél órával hamarabb is érkezhetsz, és igénybe veheted a jacuzzit, szaunát – a következő pontban kiderül, miért is jó ez.

 

 • Melegíts be: A jacuzzi és a szauna melegétől ellazulnak az izmaid, kitágulnak a pórusaid, és segít ellazulni a kezelés ideje alatt.

 

 • Beszélj a kezelést végző személlyel: Értesítsd az állapotodról, terhes vagy-e, fáj-e valami, allergiás vagy-e valamire, részesülsz-e épp valami speciális kezelésben, mire fókuszáljon és melyik területet kerülje el, illetve hogy kellemes vagy kellemetlen-e az erősebb nyomás.

Közben:

 • Vetkőzz le: A teljes meztelenség kizárólag a vendégen múlik. Ha kényelmetlennek érzed, masszázshoz nyugodtan fent hagyhatod a bikini alsót (a felsőt legalább kicsatolni tanácsos, hogy a háton ne zavarjon), arckezelésnél pedig fent hagyhatod a melltartót, és elég csak a pántját is lehajtanod. Mindig kapsz kezelőruhát, törölközőt vagy köntöst, ne félj hogy takargatnod kell magad.

 

 • Legyél kényelmesen: Helyezkedj el, szólj ha valami nyom, szorít vagy kellemetlen. Ne lepődj meg, ha a kezelő 10 percenként érdeklődik, nem fáj-e valamid, és megfelelő-e a kezelés intenzitása. Ettől függetlenül bármikor szólhatsz, félbeszakíthatod, kérdezhetsz vagy kérhetsz, ne szenvedj csendben!

 

 • Csendben maradhatsz: Zavar, hogy masszázs vagy arckezelés közben folyamatosan beszélnek hozzád? Hát akkor szólj hogy kicsit relaxálnál! A kezelő alapvetően csak szórakoztatni szeretne a csevejjel, illetve tájékoztatni arról, mit is csinál éppen, de teljesen megérti, ha szeretnél lehunyt szemmel elmélyedni a gondolataidban, nem te vagy az első, hidd el.

Utána:

 • Igyál vizet: Fontos, hogy hidratálj, a meleg italokat viszont legalább egy óráig mellőzd.

 

 • Kapj be valami harapnivalót: az akár 60-90 percig is eltartó kezelés kiszívhatja az energiáidat, ezért nem árt ha a táskádba bekészítesz valami energiabombát, müzliszeletet, gyümölcsöt.

 

 • Vigyázz a hideggel, meleggel: Masszázs után jót tesz egy kis szauna vagy jacuzzi, arckezelés után viszont kifejezetten nem ajánlott. Ettől függetlenül a kifejezett hideg egyik után sem javasolt, így ne ugorj fejest rögtön az úszómedencébe, hagyd, hogy az izmaid, pórusaid és a bőröd visszaálljon a normál állapotába.

 

 • Óvatosan az arcbőrrel: Ezt a kezelést végző kozmetikus minden bizonnyal elmondja majd, de nem szabad az érzékennyé vált arcbőröd sminkkel terhelned. A hámlasztás után még fokozottabban érzékeny lesz a bőröd, a napfény is bánthatja, szóval inkább bent pihenj utána.

 

JÓ KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!

Szépülj a Helia-D Herba-Kastélyban, próbáld ki valamelyik szépítő-kényeztető kozmetikai kezelésünket, kattints a részletekért!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog