Termékek Menü

Nagyanyáink házi szépségtrükkjei, amik tényleg működnek

Nem hiába maradnak a köztudatban.

Drága nagyanyáinknak számos olyan régi szépségtrükk van a birtokában, melyeket generációkon át öröklődnek. Persze vannak közöttük olyanok, melyeknek nincs valódi hatása, mások pedig akár károsak is lehetnek, de sokkal több valóban hasznos tippet leshetünk el tőlük. Összegyűjtöttük a kedvenceinket!

Viszlát, szappan!

Sose használj szappant az arcodon! Ha nincs a közeledben lemosó, akkor inkább hagyatkozz a csapvízre. Azt ugyanis már nagyanyáink megtanulták, hogy a szappanok ugyanis szárítják az arc érzékeny bőrét. Helyettük inkább olajos bázisú lemosókat válassz.

Cukros bőrradír

Ezer éve bevált módszer, hogy a bőrradírokba - legyen szó háziról vagy professzionálisról - cukrot tesznek. Hiszen ez hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. A nők régi trükkje, hogy testápolóhoz, vagy tusfürdőhöz kevernek belőle, és így masszírozzák át a bőrüket. De olíva olajba is teheted például.

Minőség vs mennyiség

Nem minél több sminkterméket kell venni, hanem csak a legjobbakból párat, melyeket sokáig használhatsz és valóban jól működnek. Nagyanyáinknak nem volt mindig pénze arra, hogy bármit megvegyenek, így nagyon körültekintően választottak - kövesd a példájukat!

Burgonya a szemek alá

Jól bevált trükk, hogy a szemek alatti karikák eltüntetésében nagy segítség lehet a burgonya. Csak vágj egy-egy vékony karikát, mosd át, és tedd őket a megfelelő helyre 5-10 percre. Jobban működnek, mint az uborka és mindig kéznél vannak!

Minél több fürdő

Mostanában annyira rohanunk, hogy szinte teljesen leszoktunk arról, hogy vegyünk egy jó fürdőt. Pedig nem csak hidratál és aromákkal telít, de nyugtat is, amire a mai stresszel teli életben elég nagy szükség van. Amikor van időd, cseréld fürdőre a tusolást! És egy bónusz tipp: tegyél a vízbe pár csepp olíva olajat.

Természetesen dús ajkak

Egy kis shea vajjal keverj össze csipetnyi fahéjat, majd azzal masszírozd át az ajkaid (ha nincs shea vaj, testápoló, ajakbalzsam is jöhet). A vaj puhít, a fahéj élénkít. Csak egy percre kell rajta hagyni és finoman teltek lesznek az ajkaid. Ha pedig igazán természetes színezést választanál egy szelet céklával fusd át az ajkaid. Bizony, az öregek is így csinálták.Csak szárazon formázz

Örökérvényű tanács, hogy csak akkor fogj bele a hajformázásba, amikor a sörényed már rendesen megszáradt. Amíg ugyanis nedves, könnyebben károsodik, így szárítsd meg finoman, majd használhatod a hővel dolgozó formázókat.

Szánj magadra időt

A legfontosabb tanács pedig az lehet, hogy szánj elég időt magadra. Menj el fodrászhoz, manikűröshöz, vagy csak legyen időd testápolót használni tusolás után. A magadra fordított idő ugyanis sosem vész kárba és nagyon jól fogod magad érezni tőle!

30% kedvezmény MINDEN Regenero hajápoló termékre február 26-28 között!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog