Termékek Menü

7 tényleg működő sminktipp a ráncok elfedésére

Sminkkel lehet segíteni a finomabb ráncokon, de nem mindegy, hogyan látsz neki!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, sminktippek, helia-d, ráncok eltűntetése sminkkel,sminktippek,ráncok ellen,

A smink nem csak arra jó, hogy kiemelje azt, amit igazán előnyösnek érzünk, hanem arra is, hogy elfedje, amit nem akarunk láttatni. Éppen ezért bevett szokás, ahogy amikor a ráncok eltüntetéséről van szó, sminktrükköket is igénybe veszünk. Nem mindegy persze, hogyan vágsz bele, ezért hoztunk pár hasznos tanácsot.

1. A kevesebb néha több

Azzal nem lesz jobb a helyzet, ha egyszerre mindent rá akarsz kenni a ráncaidra. A túl sok korrektor és alapozó ráadásul meggyűlik a bőr redőiben, ami csak kihangsúlyozza a szarkalábakat. A maszk szerű hatás helyett, áttetsző, világos termékeket használj, melyektől üde lesz a bőrfelszín. Jól jönnek ilyenkor a CC és BB krémek is!

2. Emeld ki a szemeidet

Amikor kevés sminket használsz, a hangsúly a ráncokon lesz, ám, ha kiemeled a szemeidet, akkor már azokra figyel mindenki. Világos, kontrasztos színekkel mutasd meg a világnak gyönyörű kék, barna vagy zöld szemed, amire egy kis tussal és szempillaspirállal is ráerősíthetsz.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, sminktippek, helia-d

3. Biztos alapok

Mielőtt sminkelnél, alakíts ki egy biztos lábakon álló bőrápolási rutint. A szép smink ugyanis a szép bőrnél kezdődik, amit megfelelően tisztítasz, radírozol és ápolsz, ugyanakkor a megfelelő ránctalanítókkal is ellátsz.

4. Hidratálj, mielőtt alapoznál

A bőrápolási rutin fontos utolsó lépése (persze a napvédő krém előtt) az, hogy rendesen hidratáld a bőrödet. Az alapozó ugyanis akkor fekszik majd rá egyenletesen és nem gyűlik össze a száraz részeken csúnya foltokban. A hidratált bőr amúgy is frissebbnek hat, csak nyersz vele.

5. Megfelelő korrektort használsz?

A korrektor nagyon hasznos, ha a sötét karikák és pirosodás eltüntetéséről van szó, ám van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy szépen összegyűlik a ráncokban. Ezért könnyű korrektort válassz és abból se tegyél fel túl sokat. Maradj a folyékony változatoknál!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, sminktippek, helia-d

6. Ne keretezd a szemeid

A gimiben biztosan jó volt ez, de később már ne keretezd a szemedet sötét szemceruzával. Az éles határvonalak mindig öregítenek, viszont egy finoman húzott tusvonal közvetlen a felső szempillák tövében nagyon szépen mutat és megemeli a tekintetet.

7. Highlighter

Nagyon egyszerűen fel lehet dobi a napi sminkedet egy kevés highlighterrel. Ha elég, akkor a szemed alá is használhatsz ilyen terméket a karikák elfedésére, de kiemelheted vele az orcádat, homlokcsontot, álladat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog