Termékek Menü

7 durva sminkhiba, amiktől öregebbnek tűnsz

Gondoltad volna, hogy a jól bevált sminktrükkjeid közül sok bizony öregít? A Harper's Bazaar utánajárt és nemcsak feltárta a 7 leggyakoribb sminkbakit, de Hollywood-i sminkmesterek segítségével mindjárt tippeket is kapsz, hogy a legtöbbet hozd ki a sminkedből.

 

1. Hiba: Sötét rúzs

"Sok nő visel vastag fedésű, krémes rúzst, ráadásul kékes alaptónussal, amitől az ajkak azonnal vékonyabbnak, szigorúbbnak tűnnek. Válassz inkább ragyogó, melegséget sugárzó árnyalatokat, a kiugró színek ugyanis optikailag nagyítsák a szád.” - mondja Molly R. Stern, Reese Witherspoon és Juliana Marguiles sminkese.

2. Hiba: Sok porpúder

"Csak óvatosan a púderpamaccsal! A színezett porpúderek nem elég, hogy könnyen beülnek az apró ráncokba, meg is változtatják a bőröd árnyalatát. Sokkal természetesebb eredményt érhetsz el színtelen fixáló púderrel, amit nagy ecsettel vigyél fel, hogy elkerüld a maszkhatást,” - tanácsolja Georgie Eisdell, Carey Mulligan, Dianna Agron sminkese.

3. Hiba: Csillogó bőr

"A csillámos pirosítók vagy highlighterek szintén megülnek a ráncokban, sőt, felhívják a figyelmet a bőrhibákra. Ugyanez a helyzet a jeges árnyalatú rúzsokkal. Nyilván a természetes ragyogás inkább a cél, amit megfelelően hidratált bőrrel alapozhatsz meg. A sminkelés végén pedig fújj hidratáló és egyben fixáló permetet is az arcodra,” - árulja el Tamah, Alexa Chung és Allison Williams sminkese.

4. Hiba: Szigorú szemöldök

"A túl sötét vagy szigorúan ívelt szemöldök megkeményíti a tekinteted. Mindegy, hogy ceruzát vagy port használsz, válassz a szemöldököd természetes színénél egy árnyalattal világosabbat. A szemöldök feladata, hogy keretet adjon az arcnak, szépen kiemelje a szemed, de a kifutók sminkjeit leszámítva inkább ne ugorjon ki az összképből,” - figyelmeztet Matthew VanLeeuwen, Naomi Watts és Lucy Liu sminkese.

5. Hiba: Csillámos szemek

"A glitterek vagy extrém fényes szemfestékek sajnos öregítenek, a ragyogó pigmentek ugyanis kihangsúlyozzák a ráncokat. A szemnek szép mélységet adhatsz matt, természetes árnyalatú szemhéjpúderrel, ha pedig ragaszkodsz a csillogáshoz, inkább csak a belső szemzugba tegyél egy leheletnyi világos színt,” - mondja Pati Dubroff, Charlize Theron és Natalie Portman sminkese.

6. Hiba: Matt rúzs

"Bár a matt ajkak idén reneszánszukat élik, ezzek a trenddel jobb óvatosnak lenni. A nehéz, matt fedés szigorú kontúrokkal nagyon vékonyítja a szádat, és még akkor is 15 évet tesz rád, ha alig múltál 20. A fél-matt formulákat ujjbeggyel is az ajkaidra “ütögetheted”, így a lágy kontúrok optikailag nagyobbá teszik majd a szád,” - árulja el a titkot Fiona Stiles, Jennifer Garner és Camilla Belle sminkese.

7. Hiba: Elkenődött smink

"Rengeteg nő nem figyel oda napközben a sminkjére, így megdöbbenve veszik észre pár óra múltán, hogy a spirál a szemhéjon landolt, a tusvonal meg elvesztette cicás ívét. Egyszerű, de nagyszerű megoldás, ha mindig van nálad pár fültisztító pálcika, amivel kijavíthatod az ilyen apró hibákat. Minél frissebb vagy, annál fiatalabbnak tűnsz majd!” - avat be Stephen Sollitto, Amy Adams és Rosie Huntington-Whiteley sminkese.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog