Termékek Menü

Sminkbakik, amik ártanak a bőrödnek és a szépségednek is!

11 olyan sminkhibátt gyűjtöttünk össze, amelyre ezentúl nagyon figyelj és lehetőleg többé ne is csináld!

 

01. Nem mosod el rendesen a sminkecseteidet. Pedig nagyon fontos lenne, ha nem is minden sminkelés után, de legalább hetente egyszer alaposan letakarítani őket.

02. Az egész arcodra raksz bronzosítót. Pedig elég lenne egy pici az orrnyergedre, az arccsont alá és a homlokodra, hogy valódi napsütötte hatást érj el.

03. A kézfejedre kensz alapozót, amikor a megfelelő színt keresed. Pedig az arcodra kellene, hiszen általában az arcunk és a kézfejünk nem egyforma színű.

Tipp:Túl sok alapozót használsz. Nem csak borzasztóan néz ki, de eltömíti a pórusokat is. Elég csak nagyon-nagyon vékony rétegben, elég, ha problémás területen kened be vastagabban.

04. Sminkben alszol. Nagyon helytelen! Lefekvés előtt szánd rá azt az 1-2 percet és igenis mosd le minden nap! Különben ne csodálkozz, ha pattanásaid lesznek, és korábban elkezd öregedni a bőröd.

05. Rosszul használod a korrektort. Ne csak simán lefedni próbáld vele a szemed alatti karikákat. Rajzolj feje tetejére állított háromszöget és azt dolgozd el. Ezzel sokkal természetesebb hatást érhetsz el.

Tipp:Ugyanolyan színűt válassz, amilyen az alapozód is. A világosabb korrektor ugyanis csak még jobban kiemeli a problémás területet.

06. Szájceruza rossz használata. Ne rajzolj a szád szélénél kontúrvonalat, hacsak nem akarsz úgy kinézni, mint aki a 90-es évekből tévedt ide. Ha használsz ceruzát, alapnak használj, rúzs alá, és satírozd át vele az egész szádat, ne csak a szélét.

07. Vízálló szempillaspirál mindennapos használata. Csak akkor használd, amikor tényleg muszáj, ez ugyanis nagyon szárítja a szempillákat. Ráadásul mivel nagyon nehéz eltávolítani, így sminklemosáskor nagyon dörzsölni is kell a szemed, ami közben jó pár szempillától búcsúzhatsz el. Szóval ha csak nem vagy szinkronúszó, akkor inkább használj sima szempillaspirált vízálló helyett.

08. Nem kensz a körömlakk alá alapozó réteget. És csodálkozol, hogy 1-2 nap után lepattog a körömlakk?Próbáld ki, hogy kensz alá egy alapozó réteget, majd a színes lakkra egy fedőréteget!Meglásd, milyen sokáig fogja bírni. És milyen szép, fényes is lesz...!

09. Nem a bőrödhöz való pirosítót használsz. A por állagú tovább bírja, a krém állagúval viszont természetesebb hatást érhetsz el. Zsíros bőrűeknek a krém állagút egyáltalán nem ajánljuk (különösen nyáron), a púder állagúval pedig azért kell vigyázni, mert jobban látszik tőle, ha száraz, ráncosabb a bőr.

Tipp:Az orcádra rajzolt piros kis köröket felejtsd el. A bohócoknak jól áll, de neked nem!

10. Azután göndöríted be a pilláidat, miután szempillaspirállal már kifestetted őket. Eszedbe ne jusson soha többé ilyet csinálni. Megtöröd a pillákat, közben meg ki is tépheted őket. Ennél többet nem is árthatnál nekik...

11. Túl sokáig használod a sminkcuccaidat. 1-2 évente szortírozd nyugodtan ki őket, a régieket pedig dobd ki. Úgyis változik a divat, ráadásul, ha túl sokáig nem használod őket, nem tesz nekik éppenséggel túl jót.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog