Termékek Menü

Sminkelési hibák, amiket mindig elkövetsz, ha rohansz

Pedig egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek.

A tökéletes smink az alapoknál kezdődik - és amikor sietsz, pont ezeket hagyod ki, vagy kerülöd meg. Pedig van néhány olyan lépés, amit be kell iktatnod, ha azt akarod szép és tartós is legyen a make-up. Összegyűjtöttük, milyen hibákat nem érdemes véteni!

1. Nem tünteted el a felesleges olajat

Pedig ez nagyon fontos ahhoz, hogy tartós maradjon a sminked. Egyszerűen megteheted: a kényesebb területeket, mint a T-vonal, itasd át sminkelés előtt és hidratálás után egy vattakoronggal. Ne hagyd ki a szemhéjat sem, hogy a szemfesték is fent maradjon.

2. Kihagyod a hidratálást

Ha elfelejtesz hidratálni, mert nincs rá időd, akkor a sminked lepereghet, egyes pontokon pedig kiszáríthatja  bőrödet és ettől nem, hogy egységes nem lesz, de csúnyán is fog kinézni. Mindig tegyél fel hidratáló krémet, hagyd beszívódni pár percig és utána jöhet az alapozó.

3. Rosszul teszed fel az alapozót

A nagy sietségben nagy vonásokkal gyakorlatilag csak feldobod az arcodra az alapozót, így éles vonalak lehetnek a felületén és nem fed természetesen. Helyette az ujjbegyeid kicsi, körkörös mozdulataival terítsd  szét az alapozót, ettől egységes és szép lesz a megjelenés.4. Nem fixálod a sminket

Hiába tüntetted el a felesleges olajokat, ah nem fixálod a sminkedet a művelet végén, ugyanúgy elmosódhat. Áttetsző, erre kitalált púderrel tedd ezt meg, pár pillanat az egész, de nagyon sokat tud segíteni.

5. Elrontod a szempillafestést
 
Ez azért történhet meg, mert nem szeded le a felesleges festéket a szempillaspirál végéről és túl sokat viszel fel belőle, ezzel összeragasztva a pillákat. Vagy nem a tövektől kezded a festést, hanem csak a pillák tövétől, ezzel szintén túlszínezve és összetapasztva őket. Szánj erre egy kicsivel több időt, hogy megfelelő legyen a végeredmény.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog