Termékek Menü

Ezt jelentik bőrödön a sötétebb foltok

Szinte mindenki találkozik ezzel a jelenséggel, most eláruljuk, mi okozhatja.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, szeplők, sötét foltok, helia-d

Az emberek arcbőrén előfordul, hogy megjelennek sötétebb foltok, mindenki ismeri őket, azzal általában mégsem vagyunk tisztában, mi is okozza őket. Pedig, ha tudod, mi okozza, eltüntetni is könnyebb lehet őket. Feltérképeztük a jelenséget!

Mi okozza?

A bőrön megjelenő sötétebb foltokat a hiperpigmentáció okozza, melynek sokféle típusa van. A hiperpigmentáció azt jelenti, hogy a bőr egy területén több melanin termelődik, ez felgyűlik és pár árnyalattal sötétebb színt eredményez, mint az ember normál bőrszíne. A melanin egy sötét pigment, amit természetes körülmények között a napsütés hatására termelnek a melanociták. Ám erősebb napsugárzás, pattanások okozta hegek, hormonális fogamzásgátlók, egyes betegségek, gyulladások és más sérülések hatására is fokozódhat a termelődése. Tulajdonképpen a bőr védelmi reakciója. Genetikailag is szabályozott, ki hajlamos rá és minél sötétebb tónusú a bőröd, annál látványosabban jelenhet meg.

Így tedd még hatékonyabbá krémjeidet!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, szeplők, sötét foltok, helia-d

Hogyan lehet kezelni?

Fontos tudni, hogy míg a gyulladások, hegek okozta hiperpigmentáció általában csak időszakos és magától eltűnik, addig például a szeplők újra és újra visszatérnek. A hipermigmentáció tompítható és megelőzhető azzal, ha minden nap teszel fel napvédő krémet. Ez azért is fontos, mert a már megjelent foltokat a napsugárzás csak sötétebbé teheti. Ugyanakkor mindenképpen érdemes először kideríteni a foltok okát, mert előfordul, hogy betegségeket jelezhetnek.

Ha pedig halványítanád őket, keress olyan szérumokat és krémeket, melyek C-vitamint, tejsavat, glikolsavat tartalmaznak. Vannak kifejezetten olyan termékek, melyek a foltok világosítására szolgálnak, de igénybe vehetsz speciális, általában lézeres kezeléseket is, hogy akár végleg megszabadulj tőlük. Figyelj még ezek mellett arra, hogy rendszeresen használj bőrradírt, mert ezzel gyorsíthatod például a sérülések okozta foltok eltűnését.

 8 bőrfiatalító tipp, ami tényleg működik!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog