Termékek Menü

Amit mindenképp tudnod kell a striák kezeléséről

Szinte mindenkinek van, de nem mindenki tudja kezelni - Így birkózhatsz meg a striákkal!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, helia-d, stria kezelés, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr,

A stria egy olyan dolog, amit el kell fogadni: a terhes nők 90%-ánál megjelenik, és a felnőtt nők 70, de a férfiaknak is 40 százaléka tapasztalja. Helye, formája és minősége különböző lehet gyakorlatilag mindenkinél, de egy biztos: nem kell szégyellni. Viszont, ha zavar, megpróbálhatod enyhíteni, kezelni!

Egy dolog, amit mindenképpen tudnod kell a narancsbőrről

Miért alakul ki?

A stria tulajdonképpen heg a bőrön, ezért így is viselkedik. Akkor alakul ki, amikor a bőr túl nagy ütemben kezd el nyúlni és az alatta lévő kötőszövet nem tudja ugyanolyan ütemben követni, ezért megreped vagy elszakad. Leggyakrabban terhesség alatt jelenik meg, illetve nagyarányú hízás és fogyás után, esetleg az izmok hirtelen növekedésekor. A striák először piros/vörös csíkok, melyek idővel selymes fényűvé halványulnak és mindig világosabbak a bőr eredeti árnyalatánál. Genetikailag is befolyásolt, hogy mennyire és milyen mértékben hajlamos valaki a striák megjelenésére és emberenként különböző az is, milyen mélyek és látványosak lehetnek.

Hogyan lehet kezelni?

A striákról tudni kell, hogy teljesen soha nem lehet eltüntetni őket, halványítani viszont igen. Nehezebb a dolgod azokkal, melyek mélyebbek és régebbiek, ugyanakkor könnyebb halványítani azokat, melyek kevésbé mélyek és újabbak. Ha még a piros fázisban kapod el őket, akkor nagyjából 90%-os esélyed van arra, hogy kordában tarthasd a striákat, ezért nem árt figyelni! Nagyon hatásosak a különböző növényi olajok testápolóba keverve, mint a kökényolaj, lenolaj és mandulaolaj. Ugyanakkor kipróbálhatsz kifejezetten a striák enyhítésére kitalált professzionális kezeléseket is, mint a mezoterápia vagy különféle lézeres beavatkozások.

A sztárok leghatékonyabb tippjei narancsbőr ellen!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, narancsbőr, stria, helia-d, stria kezelés, narancsbőr, stria, feszesítés, feszes bőr,

Fontos ugyanakkor a megelőzés, mert ha előre gondolkozol, sokat tehetsz a striák megjelenése ellen. Például kerüld a drasztikus fogyókúrákat és fokozatosan építsd az izmaidat is. Terhesség alatt használj minél több rugalmasságot fokozó krémet, fogyassz több folyadékot az átlagnál (akár napi 2-3 litert is), és zuhanyozz felváltva meleg és hideg vízzel. Sőt, már az olajos bőrápolást is elkezdheted. Ugyanakkor ha a családodban jellemző a striák megjelenése, folyamatosan törekedj arra, hogy bőröd rugalmas legyen, mert ilyenkor kisebb hatás miatt is megjelenhetnek a striák.

A legjobb narancsbőr elleni krém + 5 extra tipp a cellulit ellen!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog