Termékek Menü

Szabad nálam idősebbeknek/fiatalabbaknak szánt arckrémet használnom?

Mi történik, ha az extra elővigyázatos huszonéves ránctalanító krémet használ vagy, ha valaki évtizedeken át ragaszkodik egy krémhez?


Europress

Bures Krisztina, kozmetikust kerestük fel az égető kérdéssel, lehet-e káros következménye annak, ha nem a megfelelő kornak szánt krémet használjuk? Röviden: van. A legtöbb huszonéves bőrének fő problémája a felszíni vízhiány, ezt a legfontosabb kezelni. A fokozatosság nagyon fontos, mert a ránctalanító krémekben levő hatóanyagokhoz az évtizedek során hozzászokhat a bőr és akkorra hatástalanná válnak, mikorra valóban szükségünk lesz rá. Ha viszont nem megfelelően hidratáljuk, a felszíniből mélyrétegű vízhiány lesz, ami már valóban ráncosodáshoz vezethet.

Fontos hidratálni már akkor is, ha épp csak átléptél a második X-be, a Helia-D AquaBoom krémgéljei közül a száraz bőrre valót használd télen, a normál bőrre valót pedig nyáron.

A húszas éveid második felében átválthatsz a Helia-D Professional Tokaji Aszús sorozatára, melyek intenzív felszíni és mélyrétegi hidratálást nyújtanak. A tápláló krémet használd télen, a krémgélt pedig nyáron.

Fordított esetben is igaz, hogy a bőr – idővel természetesen növekvő – szükségleteit kell figyelembe venni, ami a hosszú évek óta bevált krém lecserélését is jelentheti. Ráadásául a bőr pillanatnyi állapotát az évszak is meghatározza. Bures Krisztina szerint, nagyon fontos ehhez igazítani az arcápolást: gazdagan hidratáló, a hidegtől védő krémet használni télen, és ezt lecserélni nyáron egy könnyebben beszívódó, víz alapúra.

Harmincasoknak télre jó választás lehet a Hylaroun Feketenadálytő Őssejttes Krém, öregedésgátló hatása miatt, nyáron epdig kipróbálhatják a Hyaluron Argán Őssejttes Krémet, ami vizesebb alapú.

Negyventől felfelé pedig ott van például a Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítő száraz vagy kombinált bőrre, melyek regeneráló és feszesítő hatásúak.

Persze ez sem egy nap alatt változik, ne válts krémet, csak azért, mert betöltötted a következő X-et, de ne is próbálj nem megfelelő módon megelőzni. Az sem biztos, hogy két 25 évesnek ugyanaz a krém való az arcára, hiszen a saját adottságai és a külső környezeti hatások (szél, káros UV sugarak) befolyásolják a bőr minőségét. Figyelj oda arra, hogyan reagál a bőröd a kedvenc krémedre az idő múlásával!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog