Termékek Menü

Tudtad, hogy létezik egy apró sziget, ahol senkinek nincsenek pattanásai?

Képzelj el egy kicsi, távoli szigetet, ahol mindenkinek gyönyörű bőre van - Létezik!
 
szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, egészséges étrend, helia-d, kitava, sziget pattanások nélkül,
Képzelj el egy apró, mindentől távoli szigetet, amit kristálytiszta óceán vesz körbe, a lakosai boldogok és ráadásul makulátlan a bőrük. Létezik egy ilyen álomszerű hely Pápua Új-Guineán, ahol ez a valóság. A helyik körében ismeretlen fogalom a pattanásokkal való küzdelem. De miért, és mit tanulhatunk tőlük?

10 dolog, amitől pattanásaid lehetnek

A Kitava sziget titka az, hogy nem gyűrűzött be ide a nyugati világ élelmiszerkultúrája, hanem a lakók még mindig a régi, hagyományos módszerek szerint táplálkoznak. A helyben található gyümölcsöket, sok kókuszt, tengeri halat, zöldségeket, édesburgonyát, jamgyökeret és a tarót fogyasztják teljes értékű, "tiszta" ételek formájában. Ezek miatt nem csak a pattanásokat, de a cukorbetegséget vagy a szív- és érrendszeri betegségeket és a demenciát sem ismerik. Éppen ezért a kitavai étrendnek egyre több követője van. Kiderült ugyanis, hogy nem a genetikától él itt ilyen jó egészségben mindenki, hanem valóban a táplálkozás miatt.
 
 
Nyilván az életkörülményeiket nehéz lemásolni itthon, de az étrendjükből te is meríthetsz ötleteket! Ez tulajdonképpen egy gumókban gazdag étrend, aminek az az előnye, hogy sok C-vitamint tartalmaz, valamint a gumós növények segítenek rendben tartani az emésztést és a bélrendszer működését. Ez a kettő a kulcs a makulátlan bőrhöz, amihez jön még a sok omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri hal. 
 
A kitavai ételek ugyanakkor mind alacsony glikémiás indexszel bírnak, ami rendesen csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét. És akkor még nem beszéltünk a kókuszolajról és kókuszvízről, melyeket szintén nagy arányban használnak konyhájukban. A kókusz enyhíti a gyulladásokat, illetve segíti a bélben található jótékony baktériumok termelődését.
 
Érdemes tanulni a kitavai étrendből, próbáld ki!

Így soha ne próbáld meg eltüntetni a pattanásokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog