Termékek Menü

Télen még fontosabb: így erősítsd a hajad a hideg hónapokban!

Ezzel megalapozhatod frizurád szépségét.
Használhatsz bármilyen szuper, samponokat, pakolásokat, balzsamokat vagy szérumokat, a haj szépségének alapját a táplálkozásod tudja megadni. És nem csak a megfelelő tápanyagbevitelről van szó, hanem a vitaminokról is. Összegyűjtöttük, melyekről ne feledkezz meg, és miért!
 
C-vitamin
 
Azt már régóta tudjuk, hogy a bőrrel konkrétan csodákat tesz a c-vitamin, de legalább ilyen jó a hajkoronának is. Egyrészt könnyebben dolgozza fel tőle a szervezeted a vasat, ugyanakkor serkenti a kollagéntermelést - ettől a kettőtől pedig erős lesz a hajad.
 
Spenót és lazac
 
A spenót rengeteg C, B és E-vitamint tartalmaz, ugyanakkor gazdag vasban, kalciumban és magnéziumban is, melyek mind elősegítik, hogy egészséges legyen a hajad. Ugyanakkor sok benne az omega 3 zsírsav, ahogy a lazacban is, ami gyorsítja a haj növekedését és ad egy kis pluszt a védelmének.
 
A-vitamin
 
Az A-vitamin is a növekedést ösztönzi, ugyanakkor a haj szerkezetét is védi, így sokkal ellenállóbb tud lenni. Fogyassz sok répát, tököt vagy barackot, hogy minél nagyobb mennyiségben kerüljön a szervezetedbe.
 
Lencse
 
A lencse sok cinket és biotint tartalmaz, ezáltal pedig a hajad megjelenése fényesebb és egészségesebb lesz. Ezek az anyagok ugyanis nagyon táplálóak. Valamint sok benne a fehérje, amitől a hajszálak töve lesz még erősebb.
 
Görög joghurt
 
Ez a finomság a hajhullást és hajvékonyodást tudja csökkenteni. Fehérjetartalma erősít, B5-vitamin tartalma pedig a hajszálak elvesztését mérsékli.
 
D-vitamin
 
Az egészséges hajhagymák titka az, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamin kerüljön a szervezetedbe. Ha ez nincsen meg, akkor az egész frizurád élettelennek, fénytelennek tűnhet. Figyelj erre különösen a téli időszakban!
 
Tojás
 
A tojás akkor a leghatásosabb, ha pakolásként közvetlen a hajra viszed fel. Táplál és gyönyörű fényt ad. De ha nem vagy ilyen bátor, akkor fogyassz belőle sokat, fehérjéi és a benne található biotinok beépülhessenek a hajszlakba.
 
Diófélék
 
Inkább rágcsálj chips helyett dióféléket, mert ezek a magvak teli vannak C-vitaminnal, biotinokkal és rengeteg más hasznos tápanyaggal. Gyorsabban n a hajad és elképesztően fényes lesz tőlük!
Tartalomhoz tartozó címkék: blog