Termékek Menü

5 téli bőrápoló baki, amit azonnal hagyj abba!

Túl kevés bőrradír és nem megfelelő krémek - Ezeket a hibákat kerüld el!

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, téli bőrápolás, helia-d, téli bőrápoló bakik,

A téli időszakban a hideg és a levegő alacsonyabb páratartalma, no meg az otthoni fűtés is új kihívások elé állítja bőrünket. Figyelni kell arra, hogy milyen termékeket használsz és azokat hogyan tehetsz. Hogy segítsünk, összegyűjtöttük azokat a hibákat, melyeket jobb elkerülnöd.

1. Ugyanazokat a termékeket használod egész évben

Sajnos nincsen olyan szerencsénk ezen az éghajlaton, hogy egy garnitúra szépségápoló elég legyen egész évre. Úgyhogy amikor hidegebb van, érdemes gazdagabb és teltebb hidratálókra váltani és inkább olajos alapú lemosókat választani. Ugyanakkor kerülni kell a túlzottan vízbázisú kencéket.

2. Nem használsz bőrradírt

Télen hajlamosak vagyunk megfeledkezni a bőrradír használatáról nem is csak az arcunkon, de az egész testünkön. Ez öreg hiba, mert attól, hogy hideg van, az elhalt hámsejteket még el kell távolítani, hiszen enélkül a szépségápolók sem tudnak igazán hatékonyan működni és mitesszerek, pattanások alakulhatnak ki.

3. Megfeledkezel a napvédelemről

A nap márpedig télen is süt, így amikor sokat vagy a szabadban, ilyenkor is hasznos napvédő krémet használni az arcodon. Vidd fel ezt az utolsó rétegként és vegyél legalább 30 faktorosat. Már az is nagy lépés, ha legalább a hidratálód vagy az alapozód tartalmaz napvédő összetevőket.

szépségápolás, természetes kozmetikumok, egészséges bőr, arcápolási rutin, fiatal bőr, natúrkozmetikum, ránctalanító krém, hidratáló krém, ráncfeltöltő, feszesítő, lifting, száraz bőr, anti-aging, téli bőrápolás, helia-d, téli bőrápoló bakik,

4. Megfeledkezel az ajkaidról és a kezeidrő

Télen különösen nagy figyelmet kell fordítani a kezeid és az ajkaid ápolására. Az itt található érzékeny bőr ugyanis a hideg hatására könnyen kiszárad és sérül. Szerezz be gazdagabb ajakápolókat és kézkrémeket, és a kesztyűt se feledd!

5. Nem jókor hidratáls

A leghatékonyabb az, ha közvetlen fürdés után viszed fel az arcodra és a testedre a hidratáló krémeket, ilyenkor ugyanis könnyebben felszívódnak és több nedvességet képesek a bőr rétegeibe zárni. Arra is figyelj, hogy ne tölts túl sok időt a tusoló alatt, mert a forró víz is száríthatja a bőrödet.

Télen még fontosabb: így erősítsd a hajad a hideg hónapokban!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog