Termékek Menü
0

Tényleg segíthet a fehérbor a fogyásban?

Talán nem is tudtad, milyen jótékony hatásai lehetnek ennek a bornak.
 

A legtöbbször csak arról hallani, hogy a vörösbornak milyen jótékony hatásai vannak az egészségünkre, pedig ezek a fehérborokra is igazak lehetnek. Hiszen ha nem túlzott mennyiségben és felelősséggel fogyasztunk fehérbort, az a fogyást is elősegítheti - viszont közben sok egyébre is oda kell figyelni, hogy működjön a dolog!

Mitől fogyaszt a fehérbor?

A fehérborok is tartalmaznak különbözőféle antioxidánsokat, melyek segítenek visszaszorítani a koleszterin szintet, ugyanakkor harcolnak a betegségeket is okozó szabad gyökökkel. A borok antioxidánsai ugyanakkor a súlycsökkenést is előidézhetik, ha kis mennyiségben rendszeresen fogyasztjuk kedvenc tételeinket. Ez a kis mennyiség olyan napi egy-két poharat jelent.

Mire kell viszont odafigyelni?

Ugyan teli van antioxidánsokkal, a fehérbor azért viszonylag sok kalóriát is tartalmaz. Ha napi egy pohárral fogyasztasz belőle, az hetente olyan 850 kalóriával dobja meg az étrendedet. Éppen ezért, ha valódi súlycsökkenést vársz tőle, akkor azért egy kis pluszt be kell vinni a heti edzésekbe, vagy kalóriákat lecsípni az egyes étkezésekből. Nem durván, de odafigyelve.

A fehérborok fogyasztása oldja a gátlásokat, így arra ösztönözhet, hogy nyugodtan falatozz az ital mellé. Viszont, ha így teszel, oda a fogyasztó hatásnak, szóval amikor borozol, tegyél el minden nasit a közelből.

Ahogy pedig az elején írtuk, a fogyasztó hatás csak rendszeres borozással érvényesülhet, ám ez nem párosulhat nagy mennyiséggel, vagy azzal, ha éppen vezetni készülsz. Természetesen mielőtt bárki elkezdene rendszeresen fehérborokat kóstolgatni a súlycsökkentés érdekében mindenképp konzultáljon egy orvossal, hogy nincsenek-e ennek számára káros hatásai.

Kipróbálod?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Főoldali termékajánló

Sejtmegújító
Nappali krém

A ránctalanító hatású argán őssejt a bőrfelszín
legmélyebb rétegébe, az irharétegbe
is képes bejutni.

Bővebben

Micellás Sminklemosó Víz
Gyengéden tisztítja és ápolja az arc bőrét.
Bővebben

Regenero Korpásodás elleni sampon
Hatékonyan tisztítja meg
fejbőrt a korpától, segít megakadályozni a
korpa újbóli kialakulását.

Bővebben

Kiszállítás 8000Ft fölött

INGYENES KISZÁLLÍTÁS
8000 FT FÖLÖTTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!