Termékek Menü

Tényleg tönkreteszi az edzés a bőrödet?

A sport jót tesz az elmének, a testnek és a léleknek, de a bőrnek nem feltétlen.

Persze a világért se beszélnénk le róla, de jobb, ha tudod, hogy az arcod extra odafigyelést igényel ilyenkor. A következő tippek betartásával azonban makulátlan lesz bőröd!

Mosd le a sminket mielőtt edzel

Sokan úgy vannak vele, hogy úgyis „lefolyik” az a smink az izzadtságtól, ezért nem veszik a fáradtságot, hogy sminklemosót használjanak sportolás előtt. Ez azonban nem tesz jót, mert egyrész a szempillaspirál és szemhéjpúder lefolyhat például a szem alatti érzékeny részre és irritálhatja azt. Másrészt pedig etömítheti a festék a pórusokat, ne kockáztass!

Közvetlenül edzés után moss arcot langyos vízzel

Az izzadtság ugyanis meleg és nedves, vagyis tökéletes környezetet biztosít a baktériumok számára, melyek aknét okozhatnak, ezért minél előbb mosd le a bőrödet, de közvetlenül edzés után még ne használj arclemosót. Várj vele egy kicsit és később töröld át vele az arcod, hogy az estleges maradék sminket és naptejet is eltávolítsd.

Viselj hajpántot!

Ez két szempontból is fontos, felfogja a fokozottabban verejtékező homlokon az izzadtságot és nem engedi a különböző termékeket, amiket a hajadra használsz, a bőrödre folyni.

Használj könnyű krémet!

Nyáron egyébként is érdemes vizesebb állagú arcápolóra váltani, de ha gyakran sportolsz, akkor kötelező. Egyrészt az edzéstől kinyílt pórusaid nem fognak eltömítődni, másrészt pedig gyorsabban beszívja a bőröd és nem lesz még órákig ragacsos érzésed.

Ne érj az arcodhoz!

Ha kint edzel, azért lehet koszos a kezed, ha pedig edzőteremben, akkor a sokak által használt felszereléstől. Mindent fertőtleníts használat előtt, és ne érj az arcodhoz, mert a kimelegedett bőr jobban ki van téve a bacilusoknak.

Kend be magad naptejjel!

Sajnos, ha edzőteremben edzel, az még nem jelenti azt, hogy védve vagy a nap káros sugaraitól. Ha például az ablaknál lévő futógépet használod, akkor gondoskodnod kell a bőröd védelméről, keress könnyű állagú naptejet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog